tisdag 12 januari 2016

Ny på jobbet

Jag har gjort dag två på mitt nya jobb. Jag hatar att vara ny. Att inte veta, kunna. Jag känner mig lyssnande, tystlåten. Inte skulle någon kunna förstå att jag kan vara rolig, snuskig och rapp i käften. Att jag är framåt. Det är jobbigt att inte ha koll, besvärligt för en kontrollmänniska. Men jag tar dag för dag. Planerar och tittar bara en jobbdag framåt. För att kunna greppa. Men folk är snälla. Säger att jag kan fråga. Och det gör jag. Men det är jobbigt ändå. För jag är en trygghetsmänniska. Som gillar att vara varm i kläderna. Men ibland måste man våga. För annars blir man bara bitter, om man stannar där det känns som att man har gjort sitt. Och jag tror att det blir bra efter en tid. Det tror jag verkligen.

4 kommentarer:

Tudorienne sa...

Det där blir bra, kul med nytt jobb!

Anonym sa...

Hurra! Du är tillbaka!

Anonym sa...

Grattis till nya jobbet!

Och vad jag känner igen det du skriver. Jag började på nytt jobb för 1,5 år sen och gick då från ett jobb där jag hade en expertroll och var den som folk frågade om saker, till ett jobb där jag inte kunde någonting i princip. Jag tänkte då att jag längtade tills allt bara flyter på och det tog sin lilla tid men till slut kom det ju. Lycka till!

Anna-Bell sa...

Tudorienne: Tack, det tror jag också att det blir. Bara så jobbigt att vara ny.

Anonym: Ja, det är jag! Kul att du gillar det!

Ekomamman: Ja men visst är det så i början, att man känner sig lite ovan och osäker. Men som du skriver blir de ju lättare med tiden.