söndag 6 januari 2013

Att dricka cola, käka godis och spela tv-spel.

Hej Anonym!

Vad roligt att du gillar min blogg och så kul att du lämnade en kommentar! Näe, det gör väl inget om hundra år, som du skriver, att Prinsen får cola någon gång till lunch. Det är bara det att, ja. Jag ska försöka förklara.

Hemma har vi lite regler, eller vad man ska kalla det, kring att spela. Spela på telefon, dator, Nintendo, I-pad och tv. Prinsen fullkomligt älskar att spela och det blir hej och hå om man får spela fritt, hur mycket som helst. För oss funkar det att ha speldagar. Han får spela på fredag och lördag och då inte hela dagarna. Jag vill dock nämna att jag vissa gånger ser genom fingrarna, som t ex när han vill visa en kompis som inte sett ett nytt spel han fått i julklapp. Han får också spela när han leker hos andra. Jag vill ju inte att Prinsen på något sätt ska bli utanför.

Vad det gäller godis, så får han en mittenmellanstor skål på lördagen. Men där är det många gånger han glömmer bort det, och vi propsar inte.

Läsk dricker vi bara på jul och då must vid vissa tillfällen. Cola känns inte bra alls att ge, tycker jag.

Det låter som att jag kör värsta hårda här hemma, men så är det inte alls. Vi fikar en massa och äter annat, så det är inte som att vi knaprar barkbröd och aldrig äter skräp.

Ja, jag gillar också tanken att mina barn får se annat, när de är hos släktingar och vänner. Men just den där föräldern som jag tidigare nämnde, jobbar lite annorlunda än vad jag gör. Hos dem finns det liksom alltid något att fira. Jag anar att det kan ha att göra med att de är skilda. "Idag har vi lite fest med extra allt, för det är första dagen jag har barnen." Eller så är det sista. Eller så är det fredag, eller lördag eller något annat. Och då käkar man godis, dricker läsk och äter chips och ostbågar.

"Men måste Prinsen vara där då, om det är så himla dåligt?" undrar säkert någon. Det är inte dåligt på så vis. Föräldern är jättebussig, bjuder in Prinsen och tycker att det är så kul att han jämt äter så mycket (alltså mat)när han bjuds på middag. Prinsen leker jättefint med de två barnen och de är verkligen gulliga. Vi bor så pass nära att det tar cirka en minut att springa över till varandra (perfekt!), så det gör de. Och eftersom barnen bara bor här varannan vecka så passar de på att leka den veckan. Men då blir det att Prinsen hamnar i mängderna av godis och läsk.

Så vad är det jag inte gillar?

1. Att det år så MYCKET godis.
2. Att det verkar finnas tillgängligt mitt på dagen och inte när man har käkat middag. (De barnen har kommit över till oss med en chipsskål under armen vid tio på morgonen.)
3. Att det inte verkar som att man måste sitta ner och äta godis. (Jag tänker på sätta-i-halsen-grejen och hoppas att Prinsen vet att han måste sitta ner och käka, också när jag inte är med.)
4. Att cola verkligen inte är bra för barn, med socker och koffein.
5. Att man får spela i timmar. Så när Prinsen inte har speldagar hemma och jag säger nej, drar de bara vidare till kompisen. Hepp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen har du gett mig samma svar som jag själv skulle kunnat skrivit.
Det finns dubbelgångare vad gäller allt:)

Fortsätt blogga.
Jag tar en paus i läsandet av femtionyanser av honom för att kolla din blogg ibland :)

Läs den du med...

Anna-Bell sa...

Anonym: Den SKA jag läsa! Min syrra har den och jag står på väntlistan, ha, ha.

Anonym sa...

Jag väntar på kommentarer. Mest för att se om du skriver som om det skulle kunna vara jag som skrev igen. Kul, hoppas hon snart är klar:)

Anonym sa...



Тake a loоk at my wеblog :: tantric massage in London
Also visit my web page : erotic massage in London