måndag 16 augusti 2010

Back!

Tillbaka på jobbet och tillbaka på bloggen!

Vet inte vart jag ska börja, hur jag ska sammanfatta denna semester och detta blogguppehåll. Försöker så här lite kort:

Astrid Lindgrens värld: Varmt, trångt, kul med alla teatrar. Prinsen gillade en flotte mest av allt. Där drog man sig fram och tillbaka över vattnet. Jättekul tyckte han.

Stuga: Näe, att hyra stuga är nog inte min grej. Speciellt inte i en tallskog långt bort från civilisationen Snubbigt också att veta att andra okända människor nyss har sovit i samma täcken. När jag bäddade i våra lakan kunde jag inte sluta tänka på vilken runk det fanns i de där gamla täckena. Vi hyrde stugan i en vecka. Efter två dagar gav vi upp och drog hem.

Ultraljud: Gjorde ju ett i vecka 13 för att jag är orolig av mig och har som ni vet en speciell historia. Idag var det dags igen. Allt såg bra ut enligt barnmorskan och det var ju verkligen skönt att höra. Hon fick förresten hybris när vi bad om en bild till Prinsen och fixade sju stycken.

Oro: Jodå, jag är ju nojan själv men nu har det eskalerat totalt. Jag förstår att det är mina hormoner som spökar men ska faktiskt försöka prata med någon på MVC. Det är fruktansvärt jobbigt att parera sina katastroftankar och hang ups själv. Detta är utanför de vanliga ramarna, det förstår jag utan att få ett utlåtande av någon specialist. Jag behöver verktyg att hanteta min oro helt enkelt och denna oro handlar just nu faktiskt inte ens om graviditeten. Det är annat jag snöar in på.

Förhållandet: Det är fint med sambon med det har varit en helt sexfri sommar. Näe jag vågar mig faktiskt inte på någon aktivitet just nu. Men jag har tänkt att hålla ihop med karln länge så det finns tid för sådant senare.

Prinsen: Underbar som vanligt så klart. Knappt ingen trots under sommaren. Mest bara kloka tankar, frågor om varför saker är som det är och gos. Så underbart att vara ledig med honom!

Talat om: Vi har talat om. För mamma med man i vecka 15. Jag spydde som en gris när de var här så jag var liksom tvungen att outa mig. En del har faktiskt blivit lite förvånade, "Jag trodde bara att ni skulle ha ett barn för det verkade så." Min svala attityd har alltså funkat. Roligast var det att tala om för Prinsen. Han bytte inte samtalsämne på en timme. "Åh vad det ska bli roligt att få en bebis! Jag tycker att hon ska heta Maj-Britt!" Så pratade han med magen och klappade den. Älskade unge, han kommer att bli den finaste brorsa av alla!

Osams: Jag är osams med bästa vännen G. Vi har kännt varandra i 15 år, är varandras tvillingsjälar och detta har aldrig hänt. Det började med en gemensamt bokad stuga och fortsatte med att hon bangade, att jag blev besviken och att hon ansåg att jag var oförstående. Vi har nu inte pratat med varandra på sex veckor. Förstår inte vad det är som händer. Någon måste bryta tystnaden och jag undrar om det blir jag.

Huset: Ingen renovering över huvudtagen har gjorts under semestern.

Ja det var väl lite kort om semestern och det som hänt sedan senast. Är det något annat ni vill veta, liksom våga-fråga med Anna-Bell? Kom igen och ge mig några roliga frågor att bita i. Behöver en putt i baken för att komma igång efter blogguppehållet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka! Kram Fillan

Åsa sa...

Maj-Britt! Underbara lilla prins!

Välkommen tillbaka! Kram

ps. Kan inte tänka mig nåt som låter bättre än den stugan - förutom täckena. Jag försöker alltid tänka bort det där - lyckas aldrig på hotell med överkast dock! :)

Anonym sa...

Som vi har saknat dig, gravida kvinna! Är så glad att du är tillbaka.

Och du, det här med oron, det behöver du inte vara med om. Prata med någon, någon bra.

I övrigt undrar jag hur det känns med jobbet? Känns det bra att vara tillbaka efter semestern? OK?

Puss på'rej.

Mikaela de Ville sa...

Pussa på Maj-Britt! :o)

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!!

Skönt att allt är ok.

Jag har skrivit till dig några gånger för jag har samma situation med en önskan och längtan efter ett syskon till vår son som nu är tre år.Han blev till via ICSI och då finansierat av landstinget (nåt ska man väl få för all skatt man betalar?. :-) Nu när jag funderar på syskonförsök så måste vi finansiera det själva, vad kostar det och hur många försök har man? Vet du möjligtvis? Varför jag frågar dig är för att jag och min man inte är riktigt synkade i denna längtan vilket är fruktansvärt tråkigt, så jag vill inte sätta igång någonting genom att vända mig till något sjukhus och fråga. Utan jag tänkte att jag vänder mig till någon som har egen erfarenhet av detta istället- :-)

Tacksam för ett svar och tack för en bra blogg. Kram Ebba

Tudorienne sa...

Välkommen tillbaka! Skönt att allt är bra.
Man ska ju hyra rätt sorts stuga. På rätt ställe. Och ta med egna täcken. Tallskogen låter sådär...