onsdag 31 januari 2007

Gympa i gynstolen.

Så var jag på ännu en efterkontroll på specialmödravården där de bland annat kollar muskler och knipförmåga i underredet. Visst är man ju rätt rutinerad nu för tiden vad gäller gynbesök, men ändå.

Jag minns när jag var yngre. Då var det jobbigt att gå till gynekologen. Man kände sig blottad, gick och våndades flera dagar innan besöket. Då hade jag alltid kjol på mig när jag skulle till gyn, tyckte att det var extra jobbigt att ligga där i stolen med endast strumpor på nedre delan av kroppen. Nu, efter att ha varit i IVF-karusellen, känns det inte som att jag bryr mig så mycket längre. Man har på något sätt blivit härdad.

Så var det dax att hoppa upp där i stolen på efterkontrollen. Av med byxorna och där står man i en halvkort tröja, med vita stubbiga vinterben och strumpor med giraffer på. (Kunde jag inte ta något mer neutralt på mig?!) "Du kan sätta dig i stolen" säger den erfarna kvinnliga läkaren i 60-års åldern. Jag sätter mig men så..."Det är något konstigt med benstöden" säger gynnen och ber mig provligga efter att ha snurrat ett antal varv på dem. Jag lägger mig igen men något är galet. Hon fixar och trixar. Jag provar, sitter upp och lägger mig ner. Hon vrider och skruvar allt medan jag sitter där i giraffstrumporna och med stubbiga vinterben. "Jag måste fråga en kollega" säger hon och går ut en stund.

Efter en stund kommer hon tillbaka med en kvinna i 40-års åldern. Jag som nu sitter i stolen på vanligt vis har dragit ner tröjan så långt det går. Det känns liksom konstigt att säga hej till någon första gången då man inte har några byxor på sig.
"Hej! Här siter jag utan brallor" fnissar jag.

Efter ännu en lång rad snilleblixtar om hur deras gynstol kunde funka blev jag undersökt till sist. Det efter att ha hoppat upp och ner i stolen åtskilliga gånger. De kom inte fram till någon bra lösning med stolen utan jag fick sitta bäst det gick. "Du behöver ingen mer träning idag" sa de båda när jag gick. Det stämmer. Det blev ingen spinning den dagen, ingen yoga eller pump. Det blev istället gympa i gynstolen.

Inga kommentarer: