fredag 25 maj 2012

Sommarben

Sommarben. Bruna, släta tänker du. Men icke. Idag bjuder jag på allt. Skiter i att sätta på mig tightsen när jag ska nånstans. Blottar mina bleka, otränade spiror. Bjussar på både celluliter och hårstrån jag missat med (den slöa) hyveln. Jag träffar ju ändå knappt nån här tänker jag, i Förorten. Annat vore det om jag skulle till Stan, åka tuben och sitta ben mot ben med nån annan. Men här.

"Om jag hade varit hemma som du hade jag haft en bränna nu" sa min solgalna syster till mig här om dagen. Jo visst, men det har inte jag. För när Gittan sover gör jag annat. Det är tvätten och disken och maten...som vanligt. Och jag gillar faktiskt inte att pressa längre. Pallar inte att ligga raklång, inte så värst länge i alla fall. Då blir jag svettig och rastlös.

Om mina ben får färg i sommar så är det för att jag har bara ben när jag cyklar, klipper gräs eller gör något annat. Tills vidare är de vita.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fast försök att sitta ner lite i lugn och ro iallafall. I skuggan om du vill. Tvätten springer ingen vart - trust me, I wish!