onsdag 18 april 2012

Mobil

Min kompis dotter har fått en egen mobil med kontantkort.

Kompisen G: Det var så svårt att säga nej, alla andra har ju det. Hennes kompisar och så.

Jag: Men redan?

G: Ja det är så, så vi gav henne en också.

Jag: Men hon är ju bara sju år och går i ettan!

Jag kommer att vägra ge Prinsen en egen mobil när han går i årskurs ett. Det står jag fast vid!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Den sorgliga sanningen är ju att det ser ut så. Att barn har mobil onödigt tidigt.

Ännu sorgligare är att det blir en sån prylhets av det, och att många fritids (kanske också skolor?) är dåliga på att säga ifrån. På vår sons fritids har det fram tills nyligen varit okej att spela på mobilerna. "Bara de gör något annat ibland också". De har haft en speciell soffa där man får sitta när man spelar på sin mobil.

Gissa om jag har varit vansinnig på detta och tagit många, många diskussioner. Tyvärr är det många föräldrar som tycker att det är ok. Konstigt. På fritids ska man väl bygga, spela pingis, rita och klättra i träd? De som, likt min son, inte har någon mobil blir ju extra utanför då. Inte nog med att de inte har en cool mobil, de kan inte heller vara med de andra på fritids, för allt hänger på att du har en mobil med de rätta spelen.

Suck, vilken debatt det har varit - men nu är det mobilförbud på försök en liten tid. Håller tummarna för att det fortsätter så.

/Jenny

Anna-Bell sa...

Jenny:
Tack för din information! Jag kommer redan nästa vecka när vi ska på skolbesök fråga hur de (personalen) ställer sig till mobilfrågan. Det är INTE ok att spela mobil- eller dataspel på fritids tycker jag. Vilken klass går din son i?

Ja många föräldrar, rätta mig om jag har fel, sätter gärna sitt barn vid datorn/mobilen/tv:n/i pad:en/gameboyen för att det är bekvämt. Självklart får min son kolla på film osv. Men jag blir så trött på föräldrars ibland lama inställning och att barn i dagens läge måste matas så himla mycket med dessa prylar.

Jenny sa...

Bra sak att kolla innan! På min sons fritids är det barn i årskurs två och tre, men jag vet att samma regler har gällt för fritidset med 6- och 7-åringar.

På dotterns skola är det helt annorlunda, hon går i femman och varje morgon samlas mobilerna in och återfås först när de går hem för dagen, oavsett om det är vid skolslut eller fritidsslut. Ett mycket bättre sätt, tycker jag.

Anonym sa...

Vår äldste fick mobil när han fyllde 10. Men då hade många kompisar redan haft mobiler ett eller flera år.
Men vi kommer att hålla på 10 år även för nästa.
Men spela på mobiler tror jag inte de får göra på vårt fritids.
Där de får det, kan barnen också ta med sig Nintendo DS eller en IPad då? Nej, då skulle jag protestera!
/kaia