fredag 11 februari 2011

Fula bilder

Min mammas man har en speciell grej för sig. Han gillar att fota. Tar man bilder så blir ju vissa inte bra. Och vissa som inte blir bra skriver han text till och skriver sedan ut. Här om dagen skickade han en bild på mig via mejlen. Jag sitter i en säng på BB och ser ut som att jag har pundat i tio år. Under texten: "Va...har jag fött barn?" Förr har jag inte brytt mig. Men nu känner jag min lite...irriterad. Som att jag inte alls vill vara ful på bild. Inte få det påpekat för mig. Jag som redan känner mig halvsliten. I detta vinterväder. Med läckande bröst. Med kläder jag inte kommer i. Med en garderob som inte är amningsvänlig. Så ett kort på mejlen där jag ser ut som sju svåra år. Jag skickade ett svar. "MÅSTE du ta hemska bilder på mig och skriva text till??" Svaret: "Ja."

Borde jag bry mig eller ska jag skita i det??

7 kommentarer:

FT sa...

Jag skulle välja att försöka skratta åt det... Fast jag vet verkligen situationer där saker inte alls känns kul... ;-)
Under min förlossning skämtade min flickvän med mig (eller jag trodde iallafall att hon skämtade) och jag skrek: Jag har ingen humor just nu!!!
Det tyckte alla i rummet var väldigt kul. Själv såg jag det roliga i det först senare...
Grattis till nytillskottet i familjen! :-)

paprika sa...

Strunt i det, han vill bara skoja till det. Du vet ju att du inte ser ut så där egentligen :-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Onödigt verkligen. Hur nära relation har du till honom, är han som en extrapappa tycker jag att du ska ta upp det för då är det inte ok, det är visserligen inte ok om ni har någon annan sorts relation heller, men då tycker jag inte att du ska ödsla tid på det.

Anna-Bell sa...

Fertilitetsturisten: Nu när Gittan föddes filmade sambon lite på BB och kallade mig Morran när han zoomade in mig. Det var en sån där dag när jag var hormonell så jag började nästan gråta. Jag ville inte alls vara Morran utan snarare Kvinnan-den-bästa-i-världen-som-just-fött-ett-barn.

Paprika: Men det känns inte som något roligt skoj just nu. Kanske att jag är extra känslig.

Kattmamman: Han är absolut som en extrapappa. Mamma och han har levt ihop sedan jag var väldigt liten.

Tudorienne sa...

Säg åt honom att han ska skärpa till sig och det NU.

FT sa...

Oj, nu såg jag att du skrev din MAMMAS MAN! Jag missade det viktiga ordet och läste det som "min man". Då blir det skillnad tycker jag verkligen! Klart över intimitetsgränsen och jag förstår att det blir svårt att veta hur du ska hantera det....
Ursäkta felläsningen...

paprika sa...

Nej det var inte roligt. Gubbhumor. Du är extra känslig men det tror jag inte att han kan förstå, så varför ödsla energi på honom? Om han inte fortsätter att larva sig och gör dig ledsen förstås.

Kram