onsdag 19 september 2012

Jävla idiotmamma

I dag ringde rektorn. Hon sa att P inte kommer att ha en resurs, en person, som bara går bredvid honom. "För så jobbar man inte i skolan." Hon talade istället om att man stärker arbetslaget, att de får mer tid. Öh, va?

Varje dag när jag hämtar Prinsen så kollar jag av med honom. Har P sagt något dumt eller gjort något? Hellomotti, jag vet att andra barn har blivit drabbade av P, men har inte hört at andra har blivit slagna eller spottade på. En pojke kom hem och undrade om han var dum i huvudet, ett pucko. Det hade P sagt och detta berättade en mamma för mig.

I går när jag hämtade Prinsen hade P kastat en hård sak genom en förnsterruta. Ja, rutan gick helt sönder. (Jag vill inte tänka på att det hade kunnat träffa ett barn.)

I morse när jag lämnade Prinsen i skolan, skrek P till mig: "Hej då Prinsens jävla idiotmamma!"

Jag fattar att P har en diagnos. Men tänk själv att ha en sådan kollega på jobbet. Som kastar hårda saker. Som kommer fram och slår dig. Som spottar dig i ansiktet. Som skriker hemska saker. En kollega som du inte vet vart du har. Tänk att ha någon på jobbet som du är rädd för.

Jag är inte nöjd med rektorns svar, utan kommer att driva det hela vidare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skolan är skyldig att agera. Det finns en del information på Barn- och elevombudsmannens hemsida, de kan säkert även hjälpa dig med hur du kan gå vidare:
http://www.skolinspektionen.se/sv/BEO/For-foraldrar/

Jenny sa...

Vadå "så jobbar man inte i skolan"? De måste jobba på det sätt som krävs för att Prinsen och övriga barn ska känna sig trygga i skolmiljön. För att de inte ska hotas, bli slagna, skrämda eller spottade på.

Om de kan lösa det på annat sätt så fine. Men det tvivlar jag ju på, och då är det såklart resurs som gäller. Fast de går i skolan...

Usch, så ledsen jag blir.

Anonym sa...

Har rektorn samma diagnos kan man undra??!! Hur f-n kan man resonera så, blir förbannad. Ta bort ungen som stör och terroriserar alla andra barn - alternativt kan ungen gå parallellt med rektorn hela dagarna så får man se hur många minuter rektorn pallar med det!

Hade detta varit på en arbetsplats med vuxna människor hade detta ALDRIG tolererats, så är det.
Mvh Ebba

Anonym sa...

Förresten har jag för mig att skolor inte får använda resurser som tilldelats elever med behov av särskilt stöd till "hela gruppen", stödet ska kopplas till just den individ som behöver stödet (dvs P).
Om detta stämmer (vilket verkar vara det rimligaste, annars får ju den behövande eleven inte hela den resurs han/hon har tilldelats) så är rektorn ute och cyklar. Kolla upp detta med.
/Första anonym:-)

Anonym sa...

FRUKTANSVÄRT!!!! Usch, själv fick jag raseriutbrott på den vuxna i min sons skola som inte säger till en unge som startat dagen med att slänga ur sig en massa sänkningar... Jag förstår din oro och ilska. Men jag undrar vad som kommer behöva hända innan de agerar i ditt fall??(utan att skrämmas, det är inte min mening)
Heja dig du gör rätt och du är sund!!! HEJA BARNEN de ska ha en bRA OCH TRYGG SKOLA...
samtliga!