onsdag 17 september 2014

Flyter inte på

Nix, det flyter inte på. Efter helgens husvisningar (som jag inte ens orkar kommentera) och efter ett samtal med banken, har vi lagt ner.Allt är för dyrt i våra kvarter. Där vi vill bo. Vi har råd med ett ruckel bara, tyvärr. Information som svider.

Sambon har det körigt på jobbet. Vet inte vad han ska göra, vad som finns att söka om han lägger ner det han nu sysslar med.

Bilen är totalt paj. Efter en utskällning av Sambon i helgen har jag fattat att jag inte längre kan ignorera det. Det låter om bilen. WAWAWAWAWOOOO! Jättemycket och man kan inte backa, för det känns som att någon håller emot. "Bromsarna!" sa bilmecken och lade fram ett kostnadsförslag på tio tusen.

På grund av ovanstående är Sambon inte på strålande humör. Han är grinig och har inget tålamod med barnen, vilket gör mig arg. Visst att det suger, men ändå. Barnen kan faktiskt inte hjälpa läget.Bit i det sura äpplet, ta ansvar för allt och kör på igen!

På söndag ska jag och Sambon ut och käka brunch. Vi har inte varit ensamma ute på lokal, inte nån annanstans heller för den delen, på år och dar. Då ska vi prata planer och framtid. Mitt förslag är följande:

- Sambon bör se till att trivas på jobbet. På detta eller på nytt.

- Vi skiter i bostadsbyte tills vidare. Bygger ut och piffar till.

- Vi köper en bättre begagnad bil och säger adjö till vår Bettan, som nu kanske har gjort sitt hos oss.

(Summa sumarum, en välmående familj (mindre stressad) där pappan är glad och nöjd och mamman också, där man kan göra annat på söndagarna än att titta på hus och där man inte tar ännu mera lån, utan kan fortsätta jobba lite mindre. Eller?)




3 kommentarer:

Tudorienne sa...

Låter som en bra plan. Bostadsmarknaden suger verkligen. Har ni för få rum? Been there

Anonym sa...

Jobbigt med motgångar. Men bra med en lunch och planera. Jag har bokat in en ost- och vinkväll med maken där vi ska planera hösten (fast mer vardagslogistikigt än boende, jobb etc).

Anna-Bell sa...

Tudorienne: Vi har tre sovrum, så egentligen räcker det. Men vi har ingen tvättstuga och behöver ha ett kontor. Så papper, datorer och kläder bor i ett rum...Ska eventuellt bygga ett till sovrum.

Ekomamman: Bra att boka in! Här hemma blir det inte så bra prat alla gånger. Man är hela tiden i vardagskarusellen och blir avbrutna hela tiden. Hoppas på bra samtal imorgon.