onsdag 20 augusti 2008

Köra igång

Idag ska jag prata med IVF-doktorn. Hon som jobbar i stan och som kommer att utföra allt utom äggplock och insättning av embryon. Hon ringde igår men jag hörde inte telefonen. "Det är Doktor L" sa hon på svararen, "Det vore bra om du kan ha på telefonen. Jag ringer i morgon." Hon verkar inte så intresserad av att låta vänlig. Well, hoppas hon är bra på det hon gör.

Blev nojjig igår när jag läste hos Solkatten att vissa menar att det finns ett samband mellan cancer och IVF. Ringde till Linné och pratade med en barnmorska. "Forskning görs hela tiden. Om det hade varit stor risk för cancer hade socialstyrelsen gått ut med en varning" svarade hon och tillade att man faktiskt även tar hormoner under en relativt kort tid. Men är man en nojjig människa med katastroftankar en hypokondrikerådra så är man. "Prata med Doktor L" sa hon och det ska jag göra.

Som det såg ut igår fanns det tider för äggplock nu och i så fall blir det relativt snart. Får se vad Doktor L säger.

4 kommentarer:

Tingeling sa...

"Det vore bra om du kan ha på telefonen".. HERREGUUUD! Vad ironiskt sagt.
Det är väl klart att det är bra om man är nåbar hela tiden, men vem är det?
Man lever väl ett liv också och sitter inte och väntar 24/7 på att de ska behaga ringa.
Hoppas nästa behandling ger jackpot!

Anonym sa...

Nej men vännen, det var inte meningen att skrämma dig! Förlåt!

Kramar

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Doktor L är fantastiskt duktig på det hon gör!!!!!!

Men gullig och tröstande är hon inte.

Och inte speciellt bra på att prata i telefon heller.

Jag har läst en del artiklar om IVF och cancer. Och som jag förstod det, så har man inte hittat några egentliga samband. Men det är klart, det finns ju inget som inte ger cancer i för stora mängder.

Anna sa...

Min underbara gyn sa såhär:
Nej, det är inga farliga mediciner och man tar dem bara under begränsade tider. Det är inte som kvinnor som östrogenbehandlas i flera år. Och hur som helst, även om det gav ökad cancerrisk så hade du IVF:at i alla fall, ellerhur?!

... och det hade hon ju rätt i.