lördag 16 februari 2008

Sjuk igen...

Prinsen är sjuk igen. Det är prick tre veckor sedan vi satt på SÖS hela kvällen och Prinsen fick penicillin mot öroninflammation i båda sina öron.

Igår var Prinsen jättesnuvig och hostig. Idag är det ännu värre plus att han har ansträngd andning och feber. Har tid hos läkaren klockan tre.

Fan! Avskyr när han är sjuk. "Men han är nog förkyld" sa sambon. "Jag orkar inte ta hand om dig också för att du blir ett freak (läs orolig)!" Ja. Jag blir orolig. Kanske har det att göra med att min mamma är sådan. Jag minns när jag var sjuk som liten, hur hennes blick och ansiktsuttryck ändrades när hon tittade till mig. Minns att hon såg orolig ut. Nej. Jag vill inte bli likadan, förmedla oro. Men jag blir orolig då Prinsen är sjuk, kan inte hjälpa det. Då han inte vill äta, då han inte vill leka, då han inte är som vanligt. Jag vet att Prinsen kommer at gråta idag och det känns också jobbigt. Jag avskyr att tjyvhålla honom då läkarna ska titta i hans öron för jag vet att han inte gillar det. Han gråter numer varje gång han bara ser en vit rock, så fort han bara kommer in i sjukhusmiljön så blir han ledsen. Det känns jobbigt. Jag känner medlidande då jag ska förmedla ett lugn.

Struntar i invigningsfesten på syrrans restaurang i eftermiddag och förmodligen även i middagen vi ska ha med jobbet i kväll, beroende på hur min prins mår. Det enda jag vill nu är att Prinsen ska må bra, skiter liksom i resten. Hoppas så att detta bara är en vanlig förkylning och att febern inte stiger. Pleeease!!

3 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Stackars, stackars prinsen. det är orättvist att han ska vara sjuk så mycket.

Hoppas verkligen att det bara är en vanlig förkylning!

Åsa sa...

Stackars lillkillen! Jag hoppas han kryar på sig snabbt.

Anna sa...

Åh, KRAM!!!
Hoppas att detta ger med sig fort. Jag tycker att Prinsen verkligen har haft sin dos av sjukdomar nu för ett tag.

Du, jag har haft med kameran och fotograferat hos läkaren. Då kan man göra ett litet doktor-album sedan och prata och bearbeta vad som händer där. Lilla My är jättestolt över sitt Umeå-album med bilder på Dotte och på henne :-) Och hur som helst så känns det ju lite bättre för mammahjärtat...