torsdag 29 september 2011

Torsdag morgon

Torsdag och dagen började tidigt, med att Gittan var vaken i ca en timme vid ettsnåret på natten. Sedan somnade hon om. Och vaknade vid tre igen. Efter att ha somnat om vid fyra sov hon till sex och då gick vi upp. Började med morgonbestyren.

Gittan är väldigt aktiv, så också denna morgon. Jag behövde gå på toa och när jag satt där (ca tre sekunder, det är inga långsittningar direkt) såg jag hur hon kom krypandes. Något i trappan lockade henne och hon gick upp ett steg. Jag tänkte ropa på Prinsen men hann inte. Gittan ramlade, snurrade och slog pannan i barnvagnen (hjulet) som stod i hallen. Jag rusade ut med brallorna vid knävecken. Tröstade och blåste. Vaggade och baddade. Svor över att sambon ännu inte barnsäkrat fast jag tjatat på honom sedan semestern. "Jävla konstiga prioriteringar! Vad fan skulle han hjälpa en polare i helgen för, när vi inte har någon grind vid trappen! Stackars gumman." Gittan slutade gråta rätt snart. Det blödde lite från märket i pannan och hon fick plåster. "Du kunde ha ropat på mig, mamma" sa Prinsen, älskade, vilken fin bror han är.

Efter att gjort i ordning barnen och mig själv (nåja, jag hade faktiskt typ träningskläder på mig halva dagen idag) hade jag problem med att få ner Gittan i babyskyddet. Hon vet vad hon vill och att sitta fastspänd är inget för henne. Jag tog Prinsen till hjälp och vi visade nycklar, en tom pet-flaska och annat smått och gott men det var inte intressant. Efter att Prinsen hade busat en stund kom hon på andra tankar och jag lyckades spänna fast henne med bältet. När vi skulle åka iväg med bilen till dagmamman var det något som inte funkade. Bilen ville inte starta. Det risiga bilbatteriet hade lagt av. Jag fick ta loss Gittan som jag äntligen hade fått ner i stolen för att byta till vagnen. Hon tvärvägrade och jag bar henne i selen hela vägen till dagmamman.

Så var det med den morgonen.

Inga kommentarer: