lördag 3 november 2007

Inte de perfekta värdarna

Vi hade middag idag. Hos oss var kompisen P och hennes man som jag inte känner så bra. Mannen jobbar inom försvaret, är trevlig men man anar en lite vass sida. Inte våldsam, inte otrevlig men som att han har en åsikt. En stark sådan om väldigt mycket. På middagen var också sambons kompis J med nya tjejen. Där var också sambons jobbarkompis med familj.

Jag handlade på Willys på dagen med mamma medan mammas man satt i bilen med en sovande Prinsen. Sedan lagade vi mat, sambon och jag. Han är grym på att kocka min karl. Klockan fem kom gästerna och då stod sambon fortfarande och rörde i grytorna iförd mysbyxor. Jag försökte få i Prinsen lite mat eftersom det var middagsdax för honom. Efter att Prinsen ätit försökte jag prata med gästerna samtidigt som jag dukade fram en buffé i köket. Sambon duschade. Det enda stället som Prinsen ville vara på var på min höft. Vi satte oss sedan vid bordet. Försökte hinna prata med våra vänner samtidigt som jag matade Prinsen med mer mat. Försökte även att få i min några bitar själv. Sambon höll ställningarna och såg till att folk hade mat och dryck.

Vid sju var Prinsen stupandes trött och jag försökte lägga honom. Prinsen som var rädd att missa något ville inte sova men var så klart heller inte på topp då vi gick upp igen. Han grinade och minsta motgång ledde till tårar. Desserten togs fram och sambon serverade kaffe och te. Efter att ha parerat en prins tröttsammanbrott försökte jag lägga honom igen. Hörde hur ett par sa hej då och lämnade vårat hus. När ytterligare ett par var på väg i hallen och då jag insett att Prinsen inte kunde somna nu heller kastade jag mig ut från sovrummet. Kompisen P och hennes man stod utanför på trappan. Jag kisade och det stack i ögonen eftersom jag legat i mörkret. Jag såg att P:s man tittade på mig och då insåg jag att jag hade en urringning som gick ner till magen och att han såg typ hela min BH. Som ni vet ammar Prinsen ännu och jag hade glömt att knäppa klänningen när jag for ut i hallen. Jag höll för lite och sa "Tack för ikväll. Vi hörs snart" och gick in och skrattade ihop med de som var kvar. Pinsamt. Att visa BH:n för kompisen P:s karl.

Halv tio hade alla gått. Tio sov Prinsen.

Summan av kardemumman:

-Handlingen var ett litet projekt trots att jag hade hjälp.
-Maten tog sin lilla tid att laga.
-Jag hann inte prata med alla så mycket som jag hade velat.
-Jag hade glömt att gå på bolaget (dålig värdinna)men kompisen J tog med ett par pavor med vin.
-Prinsen sov inte två gånger som jag försökte med. Nej. Man kan inte styra barn. Ibland går det. Idag gick det inte.
-Jag sa inte hej då till alla gäster. (Dålig värdinna igen).

Jo det var ett trevligt initiativ av mig, att ordna en middag.Men vad ska man göra nästa gång för att det inte ska kännas så hetsigt? Kanske ses på dagen?Kanske ses färre personer åt gången? Kanske köra på ändå, trots att man vet att barn blir trötta på kvällen och att man inte hinner prata med alla lika mycket som man egentligen skulle vilja? Skita i middagar för att man tycker att det tar för mycket tid och energi att försöka göra bra men att man ändå känner sig slut efteråt, som att det tog mer energi än gav? Jag vet inte.

2 kommentarer:

Anna sa...

För mig är det definitivt så att middagar kostar mer än vad det smakar just nu. Det blir skitstressigt med gumman, jag har andan i halsen hela tiden och hinner aldrig prata med folk. Och om jag försöker prata så måste jag ändå ha hela uppmärksamheten på gummman och det ger varken mig eller sällskapet någonting.

Om vi ska bjuda folk på mat så gör vi det tidigt, typ klockan fyra. Då är Lilla My gladare och piggare i alla fall.

Jag antar att det blir bättre såsmåningom :-)

Maria sa...

I mina ögon var du en bra värdinna:) Har ju inga barn själv, men är ofta på middag hos folk som har barn och det brukar se ut på samma sätt som hos er. Barn är ju barn, ibland går det som en dans och ibland inte...

Jag tycker du kan köra på med middagar, men bara när DU vill och orkar. Sorry, det var inte många råd från min sida idag märker jag...

LYCKA TILL imorgon!!!
Kram