söndag 5 april 2009

Solskenshistorier

"Tog hjälp av provrör!" Något sådant stod det på Aftonbladets sida och jag plöjde igenom texten. Den handlade om ett par som hade svårt att få barn för av mannens simmare var det endst en procent som var bra. Men vips så var kvinnan gravid ändå. När de sedan ville ha syskon vände de sig till en klinik och första försöket funkade.

Dessa solskenshistorier. Jag skulle kalla det lite av en räkmacka faktiskt. Ja jag är avundsjuk.

4 kommentarer:

Signora sa...

Mmm.... Det låter ju käckt. Hokus pokus så fick man en bebis, typ. :-/
Efter tre inseminationer, ett äp utan återföring, ett FET och ett fullständigt försök tycker jag fortfarande att det är lite räkmacka över det. Men sedan finns det ju de där andra varelserna som blir gravida av att ha SEX! :-o
Och de är ju rätt många egentligen. Jag tror att vi lever så djupt inne i vår ivf-värld så att vi inte riktigt inser hur liten den är. "Vanliga" människor tycker nog fortfarande att provrörsbefruktning är något väldigt science fiction.
Trist, men det lär ju ändra sig. Om vi (inklusive jag själv) vågat prata lite högre om det hade det säkert gått fortare.

Kram till dig vännen!

Alice sa...

Håller med dig Anna-Bell, jag är oxå lite avis... Kram /Alice

MochM sa...

Ja men eller hur?! Underbart för dom, men hur vore det om dom skildrade hur det är för dom allra flesta? Dom som inte grejar det på första försöket?
m.

Paprika sa...

Ja, jag läste det också...