torsdag 20 december 2012

Jävla skola

Jävla skola. Där vantar försvinner och favoritmössan också. Där ingen ser i oktober att Prinsen har shorts på sig ute, att han är för tunnklädd i vargavintern. Skitskola, där pedagogerna och rektorn pratar om att de jobbar på för att lösa situationen med killen som har diagnos. Där det tar ungefär en minut i klassrummet för att fatta att de inte kan handskas med honom. Skitskola där de inte ser att Prinsen har feber, där man undrar och de ens tittar på barnen, om de har tagit sig tid att lärt känna dem efter en termin.

"Jag vill till B(dagmamman)!" grät Prinsen här om morgonen. "Det är mycket roligare där." Och det ville jag också. Lämna in honom i den trygga bubblan, där inga saker försvinner. Där hon ser om han inte mår bra, vet hur han funkar. Där ingen unge har diagnos, där Prinsen slipper höra "Idiot!" skrikas femtioelva gånger under en dag.

Det har varit en tuff första termin i skolan. För Prinsen, men också för mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hållt min son hemma de här sista dagarna av terminen.
De tappar bort saker, de vet inte vem min son är, det hårda klimatet fortsätter hemma och testas friskt av min son. Man får göra precis vad man vill. Det finns inga gränser och inga vuxna som bryr sig om ungarna.
Rektorerna är piss, pedagogerna är flata och jag är besviken oroad och ARG!
Själv satt jag kvar på jobbet i 1,5 timmar extra häromdagen för att möta föräldrar och ha ett samtal om vad som sker på min skola och det var en grej som hade hänt... Kan inte någon bry sig och ta hand om min son???

Behöver jag säga att jag förstår dig?

Anonym sa...

Hej!
Är en pedagog som bryr mig om både barn och föräldrar. Informerar om vad som hänt under dagen. Upplever tyvärr att det är inte många föräldrar som lyssnar och bryr sig.
När man berättar allmänt om dagen så ställer de ofta frågan "hur har ni haft det idag"
Stå på er!
Önskar dig och de dina en skön julledighet.

Nilla