söndag 16 september 2007

Allt är lite upp och ner idag

Klockan är snart ett på dagen. Söndag. Sambon sover fast det är mitt på dagen. Prinsen också fast han nästan aldrig sover så här dags. Det är huller om buller i köket. Det stinker äckligt, gammalt kräftspad. Vinflaskorna står uppradade på bänken (jag är oskyldig). Disk som ingen har packat in i diskmaskinen. Prinsens halvätna smörgås på bordet. Leksaker på hela golvet i vardagsrummet. En rislampa som någon har målat ögon, näsa, mun på. (Kräftgubbslamporna var slut på affären). Vid bordet en bloggande tjej med stor röd finne på näsan, iklädd mysbyxor och stickad tröja. Någon som borde göra ett ryck istället för att sitta vid datorn och äta lakrits från Findlandsfärjan.

Vi hade en liten tillställning igår. Prinsen hade feber hela dagen, kanske av vaccinationen. Han sov oroligt. Ville amma hela kvällen och jag lämnade bordet några gånger i timmen för att natta om honom. I dag har han varit trött och inte varit glad. Nu sover han som sagt och jag hoppas att han är piggare när han vaknar. Själv somnade jag klockan tre i natt men fick sovmorgon. Men vi går i skift och nu sover sambon.

Nu mer ammar jag bara å kvällen och någon gång på natten. Idag har det varit fri amning. Idag gäller inga regler. De finns inte när Prinsen är sjuk. Jag minns själv då jag var barn. Det enda man ville var att ligga i sängen och få pannan klappad av mamma. Vill Prinsen tutta så får han.

Ikväll kommer kompisar till sambon. De ska titta på fotboll på TV. Vi ska äta ost och kex. Det glömde vi igår. Me and I-partyt jag skulle haft idag är inställt. För många blev sjuka så vi tar det nästa vecka. Idag ska vi bara ta det lugnt. Idag är allt lite upp och ner.

2 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det var jag som tog bort mitt inlägg. Det var alldeles för klämkäckt och jag borde inte ha skrivit något alls.

Hoppas att Prinsen kryar på sig och att ni får ordning på allt snart skulle det ha stått!