tisdag 29 januari 2008

En kväll på akuten

Det har varit lite körigt i helgen och i början av veckan.Det startade med att Prinsen fick feber på förmiddagen på lördagen och slutade med att vi åkte in till akuten eftersom hans temp var över 40 grader och han låg och stirrade i taket,helt slut.

Efter en timme i väntrummet fick vi komma in till en sköterska. Prinsen fick ett stick i fingret och sedan var det tillbaka till väntrummet igen. Väntrummet som vi delade med en hel massa folk; Barn som hostande, barn med kräksjuka, bebisar med RS-virus. Efter ytterligare fyra timmar fick vi träffa läkaren som var så stressad att hon nästan bara vände i rummet. Öroninflammation. Igen. För sjätte gången i ordningen. På båda öronen.

Stackars Prinsen var speedad när vi satte honom i bilen. Så klart han inte kunde sova i ett väntrum på en barnakut. Klockan var halv elva på kvällen när vi lämnade sjukhuset och satte oss i bilen. Den första dosen av medicinen kräktes upp på jackan och sambon och jag lovade varann att aldrig mer ge honom den vidriga kåvepeninen. Tackolov var det bara den första dosen som var av den sorten eftersom sjukhuset inte hade den rätta medicinen hemma och vi skulle påbörja kuren på direkten. Hur som helst tog vi bilen direkt till det nattöppna apoteket.

Prinsen har nu haft 40 graders feber, till och från, i tre dagar. Hoppas så att det hela börjar vända nu. Det är inte kul när barn är dåliga. Så klart. Sover dåligt, äter inget, flämtar av hög feber, av hosta och nästäppa, vill vara på armen hela tiden eftersom man är ledsen. Det är jobbigt när man är en nojig mamma. Som får jobbiga tankar, som blir orolig, som telefontrakaserar sjukvårdsrådgivningen.

Ja. Jag hoppas verkligen att det hela har vänt nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är än så länge bara behövt tampas med förkylningar, men jag bävar för den dagen lilleman ligger däckad i feber. Nojig Morsa - det är jag det.

Hoppas Prinsen kryar på sig snabbt!

Maria sa...

Stackars Prinsen, hoppas han kryar på sig snart!!

Ja sprayandet har börjat nu, dag 6 och biverkningarna flödar... Positivt tänkande på att det förhoppningsvis blir en prins/prinsessa av det gör det hela mycket, mycket lättare:) KRAM

Tre Gringos sa...

Stackars liten, hoppas han är bättre nu.

Anna sa...

Kramar, kramar, kramar

Vilka många elaka baciller ni har där nere hos er. Ni måste nog flytta närmare oss, tror jag. Och tänk så trevligt vi skulle ha det! ;-)

Anonym sa...

Stackars Prinsen! Hoppas han mår bättre nu!