tisdag 7 april 2009

20-timmars

Detta handlar inte om att barn med syskon bör vara hemma från förskolan när de har fått syskon, bara om att vissa föräldrar håller stenhårt på sina 20 timmar.

Nej jag kan inte förstå att det är så viktigt att ens barn ska vara på förskolan heldag dag före röd dag. När man är hemma med sin bebis. Många vuxna har kortare arbetsdag, många barn är lediga.

I vintras var tanken att vi skulle ha stängt på vår förskola och julöppet på en annan. En 20-timmars-förälder bestämde att barnet skulle vara hemma alla klämdagar. När det istället blev så att det var vår förskola som var öppen ville hon ändra och ha barnet hos oss alla de dagar som var möjliga. Det fick hon inte.

Självklart ska barn få komma till förskolan trots att de har syskon men är det jobbigt att ta hand om sina barn hemma när det är specialdagar som lov?

2 kommentarer:

MochM sa...

Jag håller med dig. Klart barnen ska vara hemma sådana dagar. Dessutom misstänker jag att det är färre barn på förskolan dom dagarna och kanske inte lika roligt för dom ändå. Vill inte föräldrarna umgås med sina barn? Lätt för mig att säga som inga har (än) men så går mina tankar ibland.
m.

Anonym sa...

När Mini var precis nyfödd var det kaos hemma hos oss på många sätt, och jag mådde riktigt dåligt.

Vi bor nära mina föräldrar och de hjälpte oss mycket med Lill, så att vi inte behövde utnyttja dagis. Men alla har inte ett nätverk nära, och sorgligt nog kan dagis vara räddningen då. Jag tycker att man ska vara försiktig med att döma folk, när man inte känner till hela historien.

Men generellt håller jag med dig. Om det bara handlar om att föräldrarna vill ha mer tid för att fika i lugn och ro undrar man vad de håller på med.