söndag 30 augusti 2009

Treårskontroll

Vi har fått en kallelse till treårskontroll. Medskickat i den bruna kuvertet finns en hel A4 med frågor som man ska besvara.

Exempel på frågor:

- Talar ditt barn i meninger på minst tre ord? Ge exempel. (Visst, jag fattar att de vill fånga upp barn som är sena i språkutvecklingen. Men ge exempel på treordsmeningar? Det fixade Prinsen lätt långt innan han var två år.)

- Vad äter ditt barn till mellanmål? (Där får vi nog rätt höga poäng. Macka och frukt måste ju vara bra;)

- Hur mycket sitter ditt barn stilla varje dag och tittar på tv? (Oj vilken koll detta är... Fyller i 30 minuter i snitt.)

- Hur kommer barnet till och från förskolan? (Nej han går inte, men sitter på min cykel där bak. )

- Hur ofta får ditt barn söta saker som glass, saft, kex eller godis? (Jobbigaste frågan. Nej Prinsen får inte godis ofta alls men det blir en del Festis på stan och en och annan bulle slinker ner, speciellt i kalastider. Och jag är villig att erkänna att jag inte alls tycker att det är så farligt att ge Prinsen (hembakta) bullar. Hellre det är godis med 75 olika e:n i. För han borstar ju faktiskt tänderna och överviktig är han inte heller.)

Det ska bli väldigt intressant att se vad de har att säga. Ser dessa frågor vid treårskontroller olika ut beroende på vart man bor?

1 kommentar:

Anonym sa...



Ѕtoр by my page - sensual massage
Feel free to visit my website : tantric massage in London