onsdag 26 juni 2013

Dela

I förrgår var jag hemma hos en kompis som har tre barn. De målade med vattenfärg och alla barn hade sina egna målarlådor och penslar. "Det måste vara så, för annars funkar det inte", sa kompisen och tyst tänkte jag att jag trodde att man lärde sig att dela när man är flera barn i en familj.

I morse målade Prinsen och Gittan. De delade på en färglåda, för vi har bara en. Till en början funkade det bra, men sedan urartade allt. Gittan blandade färger hej vilt utan att skölja penseln emellan, tog en massa vatten så som man gör när man är drygt två år. Prinsen hade ingen förståelse alls för det utan lågade ur, skrek åt Gittan och började måla på hennes papper. Då blev Gittan jättearg och började skrika hon också.

Jag ska också köpa personliga målarlådor.

4 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Man lär sig dela godis i exakt lika stora bitar och att vakta sina saker med sitt liv när man har syskon.

Och när man är lite äldre lär man sig kanske att om jag inte förstår dina målarfärger så förstör du inte mina. Men sånt tar tid.

Anonym sa...

Nej för faaan!!! Låt ungarna dela. Vägra köpa en till dem var. Vägra!

Anna-Bell sa...

Kattmamman: Ha, ha. Ja, så verkar det vara.

Anonym: Vad gör man inte för att slippa ett bråk, dem emellan?

Anonym sa...

Jag skulle alla gånger välja lugnet=varsin målarlåda:-) Det finns så mycket annat som de måste dela, så varför inte undvika bråk när det är så enkelt (och billigt).