tisdag 15 maj 2007

Osams om en struts

Jag har städat på vinden eftersom vi ska flytta om några veckor. Jag hittade en hel massa roliga saker som väckte minnen till liv. Bland annat en hel kasse med gamla kassettband. Lägligt nog hade Prinsen några dagar tidigare fått en bandspelare för både CD och kassettband av sin mormor. Kultigt. Sambon undrade vad jag höll på med en dag då han kom hem och jag stod i vardagsrummet och dansade till lambada med Prinsen på armen.

Jag hittade också en gammal sparbössa där på vinden. En struts med ett gult ägg. Lyfter man den i halsen så kan man stoppa i pengar ner i ägget. Fick den av någon kompis på 90-talet. Jag tog med strutsen ner i lägenheten. "Kolla vilken sparbössa. Behövde inte du en sparbössa förresten?" sa jag till sambon. Han stirrade med stora ögon. "Du skämtar! Vilken ful! Släng den!" "Slänga" sa jag. "Ska jag slänga den? Men den är ju inte trasig på något sätt". "Men Anna-Bell den är skitful. Du tar inte med den till huset i förorten!" "Inte?" "Men har du saknat den de senaste tio åren?" undrade sambon. "Nje. Det är klart jag inte har" svarade jag.

Så fortsatte en diskussion om huruvida strutsen skulle med eller inte. Egentligen tycker jag också att den är ful men det var liksom som att där fanns någon slags hat-kärlek. Men att ställa fram strutsen i något av rummen i det nya huset? Nej det skulle aldrig hända. Sambon var nästan sur på riktigt och predikade om hur mycket skräp han burit med sig när vi flyttade till detta hem. "...ett gammalt bort, en trasig gungstol, halva din mormors hem..."Sant! Själv satt jag bara och försökte hålla mig för skratt eftersom jag tyckte att situationen blev komisk.

Nej. Jag behöver ingen struts. Det gör jag inte. Han är hel strutsen men han fyller inte sin funktion eftersom han skulle ligga i en låda i ett förråd. Från en låda till en annan låda, ett gammalt förråd och sedan ett nytt,liksom. Tog därför beslutet att strutsen ska få en ny ägare (om någon vill ha honom). Om några veckor ska jag stå på en loppis med mitt gamla bråte. Det ska bli spännande att se om det är någon som vill ha en gammal sparbössa från 90-talet som ser ut som en struts som just poppat upp ur ett gult ägg.

2 kommentarer:

Solkatten sa...

Hahaha, vilken underbar struts! Garanterat att någon vill ha den. Vi hade loppis innan vi flyttade i höstas och du skulle bli förvånad över vad folk köper, om bara priset är tillräckligt lågt ;-)

Anna sa...

Jag hade behållit strutsen på pin tji bara därför att någon sa åt mig att slänga bort den... Så funkar jag nämligen :-)