måndag 28 maj 2007

Prinsen som inte ville sova

Prinsen är nu inne i en period när han har svårt att komma till ro. Ute i vagnen är det nästan helt omöjligt. Han skriker och är missnöjd och verkar livrädd att somna. Man kan ju missa något. Många gånger slutar det med att jag inte vet vad jag ska ta mig till och tar upp bärselen för att han ska sluta skrika. Det är rätt tungt med nio kilo men vad att göra då ens bebis vägrar sitta i vagnen. På magen är han nöjd, sitter och tittar och jag inbillar mig att jag blir stark i ryggen. Som tur är snålade inte sambon då han köpte babybjörnen utan satsade på den som har en ergonomisk ryggplatta.

Hemma kan det också vara svårt att komma till ro. Prinsen vill tutta. Ofta och mycket. Som nu i morse. Prinsen vaknade klockan sju och vid nio var det dax att sova igen. Klockan halv tio sov han i sängen men vaknade då jag reste mig upp. Klarvaken. Klockan är nu snart halv elva och vem ligger och glad i hågen och leker på golvet? Prinsen!

Det känns som att nästan hela mina dagar går åt till att få honom att sova. I bilen, i vagnen och hemma. Igår tog det en timme innan han somnade här hemma och sedan vaknade han flera gånger under kvällen och natten. Och det är bara jag som duger. Sambon ligger i soffan medan jag sjunger vaggvisor.

Många gånger verkar det som att Prinsen försöker sätta rekord i antal timmar att vara vaken.

Det verkar som att det är någonting som har med separation att göra. Igen eller fortfarande. Läste någonstans att man inte ska ha alltför stora projekt då man har en stor förändringar på gång. Vi ska ju flytta om ett par veckor. Men då vi har kommit på plats i det nya huset är det dessa projekt som ska tas i tu med:

-Måste fixa nya läggningsrutiner så att inte sömnen förknippas med tutte. (Nej ännu har vi inte gjort det)

- Måste introducera spjälsängen. Igen.

- Prinsen ska få börja äta mer av min och sambons mat.

Nu verkar den lilla sömnstrejkaren trött. Bäst att passa på och ta tillfället i akt och testa att lägga honom igen. Klart slut.

Inga kommentarer: