måndag 8 december 2008

Måndag

Vaknade kl 6.00 av mobilen som är stand in. Hoppade ur sängen och gick raka vägen in i duschen. När jag var klar tittade jag på telefonen som visade 5.15. Gick upp i till sambon och undrade om han ställt larmet fel.
"Det där är klockan, den är lite över fem. Telefonen måste vara ställd på sommartid."
Gick och lade mig igen och det var då det började. Mullranet i magen, känslan av illamående. Det åkte upp och ner medan jag försökte tänka på något annat. Jag lyckades somna till och vaknade vid 6.30. Gjorde iordning mig och Prinsen. Upptäckte att hans kängor fortfarande var fuktiga trots papper i tårna och trots att de legat på elementet halva söndagen och hela natten. Tog en promenad till dagmamman och lämnade honom. Hela tiden mådde jag illa. Upptäckte att jag glömt galonisarna hemma och var tvungen att berätta att jag inte hittade några gummistövlar i Prinsens storlek trots att jag kollat på tre ställen under helgen. Sambon som jobbade hade bilen med sig och det hindrade mig i mitt letande. Dagmamman sa att hon hade skovärmare, att Prinsen kunde låna ett annat barns galonisar för att hans overall är vattentät. Jag tackade och kände mig dum för att jag inte visste om Prinsens overall tål vatten. Har jag köpt en overall som är B? Gick gråtfärdig till jobbet. Kände mig som en dålig mamma som inte har koll på kläderna, det är inte likt mig. Men det är klart att jag fattar att det är sånt som händer. Var också gråtfärdig för att illamåendet var så påtagligt.

Kom till jobbet (där ett barn kräkts på morgonen)och blev hemskickad eftersom folk inte vill bli smittade om det är magsjuka. Det efter att någon frågat :"Men du är inte gravid då?!"
Ringde till dagmamman och undrade om jag skulle ta farbror Jannes bil och komma förbi med galonisarna, men det tyckte hon inte. Itället fick jag veta att hon tycker att det är bra om Prinsen har en till mössa med sig och gärna fler vantar. (Säkert fyra par vantar är spåröst borta och kanske ett fall för Hasse Aro. Där inräknet ett par regnvantar (märkta med namn som aldrig varit hemma) så i helgen köpte jag ett par nya. )Jag började gråta men vet inte om hon hörde. Tror det. Dagmamman tyckte inte att jag skulle gå tillbaka och hämta Prinsen, utan gå och lägga mig.

Nu sitter jag hemma efter att ha inhandlar blåbärssoppa, en limpa och en tidning. Jag mår inte lika illa längre men är astrött och det värker i magen och i ryggen. Ska gå och sova nu för halv två måste jag röra mig mot Uppsala. Hoppas jag inte har fått dirre och kräks innan det. Känner liksom att detta läkarbesök inte kan ställas in. Förmodligen ligger redan vårt embryo tinad och klar och bara väntar på mammsen.

Go natt. Nu ska jag sova några timmar. Tack alla för tummar!

Inga kommentarer: