fredag 13 april 2007

Amningen.

Jag vill trappa ner på amningen. Kanske sluta helt inom ett par månader. Det är inte för att jag ogillar att amma. Det är detta jag tänker på:

- Jag vill att Prinsen ska få i sig mer mat. Alltså annan mat än bröstmjölk.

- Jag vill att pappa prins ska komma in lite mer i bilden. Som det är nu vill Prinsen tutta på kvällarna vid läggdags och det gör att han har lättare att somna tillsammns med mig. Såklart.

- Jag vill att Prinsens pappa ska kunna vara med Prinsen utan att behöva vara beroende av mig och mina bröst.

- Visst funkar det att amma nätterna igenom men man blir faktiskt rätt trött mellan varven.

Ett alternativ är ju att trappa ner på amningen och kanske bara amma på kvällen och eventuellt på morgonen. Som det är nu ammar vi hela natten, på morgonen, innan det är dax att sova på dagen, efter lunch, någon mer gång under dagen, på eftermiddagen och vid läggdags på kvällen. Det är ofta. Väldigt ofta och jag vet, det är inte konstigt att Prinsen inte vill äta vanlig mat. Han prioriterar bröstmjölk, han får det och då är han ju mätt när han ska äta vanlig mat.

I natt när Prinsen vaknade tänkte jag "Nu ska han bara få nappen". Men så gnydde han, rullade mot mig och började snutta vid bröstet på mig. Så vad gjorde jag till slut? Japp. Tog fram tutten.

Ska läsa "Somna utan gråt" från pärm till pärm, ta till mig det som låter bra och sedan köra på med schemat som medföljer. Ska även prata med kvinnan på BVC och försöka få ur henne något vettigt. Förra gången sa hon. "Det är bra att låta pappan ta det hela. Mamman som luktar mjölk kan sova på soffan. Han kommer att gråta och skrika men det är inget farligt. Han är bara arg". Jo hej. Kan se det hela framför mig. Hur jag ligger i vardagsrummet och gråter i tystnad för att Prinsen gallskriker,är arg och ledsen och hur Prinsens pappa till slut kommer utspringandes blossande i ansiktet och säger "Nu får du komma. Ge honom tutten. Vad som helst. Gör något!" Det måste finnas andra vägar. På något sätt ska jag nog lyckas trappa ner och sluta att amma. Vet bara inte hur det ska gå till ännu...

1 kommentar:

Anna sa...

Nu är prinsen lika gammal som Lilla My var när vi körde vår lilla Anna Wahlgren-kur. Och det har ju alltså funkat strålande. Och då behöver ungen inte skrika sig till sömns och man behöver inte sluta amma. Jag rekommenderar helt klart. Det finns en del att läsa på hennes forum ifall man är sugen på att sätta igång.

För oss har det gått jättebra att skilja amning från sömn efter detta.

Tror du verkligen att prinsen blir så mätt på bröstmjölk att det är det som stör ut det vanliga ätandet? Lilla My både ammar och äter som en häst. Men om du fick bort nattamningen så skulle han nog vara hungrigare på dagen och äta mer då. Det brukar tydligen vara så för de flesta. Plus att de äter bättre om de får sova på nätterna oxå. Hm... nu håller jag på att säga AW igen... :-)

Hur som helst är det ju dags att ni får ordning på nätterna nu, man blir ju så ruskigt trött annars.

Kram