söndag 29 april 2007

Myshelg med kusinerna

Jag har alltid haft en nära relation till min systers barn. Det är en tjej på 18 år och tre killar som är mellan 10 och 16 år. I helgen var vi där, Prinsen och jag. Hos moster och kusinerna.

En rolig helg hade vi. Då Prinsen fick en massa uppmärksamhet. Då vi promenerade och då vi åt långa frukostar ihop. Då jag och 10-åringen ritade av varandra, då han gjorde snygga partyfrisyrer på mig.

I morse vaknade Prinsen klockan sex. Det brukar inte hända. Antar för att det var för att det var så ljust i rummet. Klockan kvart över sex låg även tolvåringen tillsammans med oss i sängen. Det var mysigt. Vi låg och pratade, gosade med Prinsen. Prinsen fick en present av honom. En snuttefilt gjord i slöjden. Jag blev glad. Min lilla W som blivit stor, min systerson, går i sexan och är snart tonåring. Han har tänkt på Prinsen då han har valt vilken sak han ska sy i skolan och det blev en filt med Prinsens namn på. Blir rörd då jag tänker på hur det såg ut när han satt där vid symaskinen med tungan rätt i munnen.

De var hundvakt i helgen, syrran och barnen. Det var en liten söt och snäll trasselsudd som hette Pricken. Prinsen har aldrig tidigare sett en hund på så nära håll. Detta var på så nära håll att Prinsen drog Pricken i mustaschen. Pricken var lugn och sa ingenting utan stod bara kvar och undrade vad det var som hände. På kvällen däremot blev det fart på Pricken. Han försökte ha ihjäl Muminpappan, ett gosedjur som kom i en Happymeal, och vi höll på att skratta på oss. Han var helt galen och gav sig inte förrän Muminpappan låg orörlig längs inne under en säng. Hundar kan vara roliga.

Inga kommentarer: