onsdag 11 mars 2009

Matt

Har du blödit samtidigt som du tagit crinone nångång, sett att det påminner om en grynig äcklig chokladkaka i trosskyddet?

Nej det fungerade inte denna gång heller och jag är avmätt. Ledsen och trött efter fem syskonförsök som gått åt skogen. Rädd för att vi närmar oss den sista behandlingen och skraj för att det aldrig kommer att fungera. Ledsen för att jag så gärna vill att Prinsen ska få ett syskon.

Jag är förbannad på läkaren som pratar om goda chanser, så goda att det är otänkbart att vi får tillbaka två embryon som vi önskar. Detta trots att vi misslyckas gång på gång. Vad krävs för att man ska få tillbaka två? Att man är 40 år och har tio misslyckade behandlingar bakom sig?

Jag är irriterad på Nålmannen och att jag trodde på hans tjafs. Nej akupunktur funkar inte. Hade jag fått nålar innan Prinsen hade jag trott på det. Nu är läget annorlunda. Klart folk tror om det plötsligt fungerar, men ingen kan bevisa att det just är nålarna som gör skillnaden. Jag hade kunnat dra till en varm strand för mina 3700 med facit i hand.

Jag är trött på att höra om graviditeter och små bebisar, om folks flerbarnslycka, om ett skjut som vips blev en bebis, om en endaste liten behandling som gick vägen direkt. Pallar inte det just nu. Kalla mig missunsam och bitter om du vill.

Jag är lycklig för att jag har fått turen att bli mamma till Prinsen. För varje misslyckad behandling tänker jag på att det är ett under att han kom till oss. Han ger mig styrka och mod. Utan honom hade jag förmodligen varit på närmsta psykklinik.

Jag har ingen lust att ta den sista IVF:en nu. Vill bara leva lite utan att tänka på att boka in läkarbesök. Måste pausa ett par månader.

Jag har förstått att vi har något väldigt starkt ihop, jag och sambon. Vi tacklar inte saker lika men han finns för mig och jag för honom. Vet att det är vi mot världen, han, Prinsen och jag.

Blir matt på folk som klagar på att småbarnsåren är så jobbiga. Fattar ingenting. Det jobbiga skulle vara att vara utan dem. Själv undrar jag vad man gör hela dagarna om man inte bor i ett renoveringsobjekt och IVF:ar hela tiden.

Jag är less på att blogga, har inget att säga. Vi ses en annan gång. Sedan om det blir om två dagar eller om två veckor, det vet jag inte.

19 kommentarer:

zygoten sa...

Stora kramar fina Anna-Bell. Finner inga kloka ord just nu, trösten måste ta sin tid att komma inifrån. Sköt om dig och din familj! /z

Anonym sa...

Fan åxå.. Så ledsen jag blir.. Jag hoppades så mycket för er skull!

Stor stor kram

Eludie sa...

Anna-Bell, jag finner inga ord. Jag är ledsen med dig.

Varma kramar, kom snart tillbaka!

Anna sa...

Jag är så ledsen för er skull....till tröst finns inga ord, bara värme och kramar...

Anonym sa...

Tänker på dig. Och det ÄR förfärligt när vi misslyckas med ytterligare en IVF. Hälsar IVF-syster

Anna sa...

Kramar även här!

Signora sa...

Varm kram även från mig!

Anonym sa...

Vad tråkigt och ledsamt! Kan bara konstatera att livet stinker ibland och att jag inte kan hitta några tröstande ord. Önskar jag kunde. Kram, från en som du inte ens känner.

Tudorienne sa...

Kram Anna-Bell. Vilken tråkig dag.

Hoppas att du är tillbaka snart igen.

Mary sa...

Nej! Skit också, finner inga kloka tröstande ord... Var rädd om dig och familjen.
Kram.

Anonym sa...

KRAAAAAAM

Bara en lång kram mitt i allt ditt elände...du är tillbaka när du orkar och vill...jag väntr

Anonym sa...

Även jag skickar massor av tröstkramar. Det är @!&¤#@£"!¤ att det inte ska fungera. Förstår att du vill ta en paus. Jag fortsätter att hålla mina tummar för er.

Uniflora sa...

Fina fina Anna-Bell. Du har mina tankar.

Kram

Anonym sa...

*kramar*

Ribbolita sa...

Fan, fan, fan!!!! Känn att jag kramar dig hårt!

Anonym sa...

Åh, Anna-Bell, kram på dej.

Anonym sa...

Finner knappt inga ord, det är så orättvvist och jag är så otroligt ledsen för er skull. Kramar

Anonym sa...

Kramar även jag! Så ledsen för din skull, verkligen!

Anonym sa...

Åh nej...

Har inte läst din blogg på länge då jag tappade bort den... och nu hittade jag dig igen, och då läser jag ikapp och ser vad som hänt.

Jag är så ledsen för er skull.

Kram Fillan