onsdag 25 mars 2009

Osmidig. Bara en kommentar i raden.

I personalrummet förra veckan:
Efter en kvarts prat om gamla amningsminnen de emellan tittar en kollega på mig som sitter och läser en gratistidning och säger:" Men Anna-Bell, du ska väl ha fler barn?"
"Inte vet jag, får se" svarar jag.
"Men det är väl klart att du ska. Prinsen behöver det!"

Jag hade lust att väsa, att täppa till truten på henne men bullen hon höll i handen. Jag kämpar som ett djur för att Prinsen ska få ett syskon, åker till Uppsala med 39 i feber eller med en magsjuk tvååring i bilen. Jag tar mina mediciner, strävar på trots nederlag, pröjsar en akupunktör och stressar dit sju vardagskvällar. Jag försöker göra barn, fatta.
Jag hatar folks kommentarer ibland.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker du gott och väl kan säga att syskon inte kommer på beställning. Tror att folk inte frågar något mer då.
Kram
Freja

Anonym sa...

Ofattbart hur klumpiga människor kan vara. Ett uttryck för okunskap får man hoppas för annars är det grymt elakt. Förstår dig, har själv råkat ut för de där kommentarerna så många gånger och det gör skitont. Kram zygoten

Anonym sa...

Folk o deras sociala kompetens! Vissa borde få en uppsträckning. Ngn gång hoppas jag att jag själv kan säga till folk på skarpen när det gäller sådana kommentarer.
kram
Ulrika

Signora sa...

Hmm... Alla antar att man kan fixa till sig ett andra barn efterssom man har ett första. Då är det tydligen fritt fram för klumpiga kommentarer. Tungt att behöva få sådant levererat.

Hur känns det egentligen att jobba med barn när man är mitt i en ivf-process? Det låter så tungt. Eller är det så psykiskt avgränsat från ditt privata jag så att du stänger av det?

Jag håller mina tummar för er!

Kram!

MochM sa...

Men åååååhhhh.... hur många inlägg har man inte läst om sådana här kommentarer. Jag blir arg. Hur kan folk vara så jävla dumma och okänsliga. Du skulle tryckt in bullen på kärringen...
m.

Anonym sa...

"Det tycker jag är vår ensak" brukar jag svara. Pucko-kollega!!

Anonym sa...

människor är så jävla klumpiga...jag har fått hunfratals av de där kommentarerna jag med....f-n vad det svider

"det är egositiskt att bara skaffa ett barn"

det är nog fortfarande min favorit

kram

Anonym sa...

Vadå "Prinsen behöver det"?! Jag blir så toookig på knäppskallar som anser att det är något form av fel på "ensambarn" och tvångsmässigt måste tala om det! Och det att man självklart ska ha en stooor familj är inte alls så självklart för alla! Snäs av henne ordentligt nästa gång innan du trycker in bullen i truten på henne och hälsar från mig! *grrr*

Anonym sa...

[B]NZBsRus.com[/B]
Lose Sluggish Downloads With NZB Files You Can Hastily Search HD Movies, PC Games, Music, Applications and Download Them at Alarming Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Anonym sa...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat techniques[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or not-so-known ways to build an income online.