söndag 18 oktober 2009

Prickar och renovering

Vi köpte vårt hus för två år sedan och sambon har renoverat sedan dess i olika tempo. Nu har turen kommit till vårt kök och vardagsrum med öppen planlösning. I helgen utrymde Prinsen och jag och drog til mamma och hennes man. Kom hem idag och det var ingen snygg syn som mötte mig. Flera köksskåp nedrivna, glas och porslin över hela bänkarna. Bjälkar och stöttande pelare, överallt ett fint fint damm. Det gamla tygtaket var till hälften nedrivet och hängde som en stor gardin över halva rummet. Valvet var rivet till hälften, flera väggar saknades och en stor spricka i parketten visade husets grund. Ja det kommer att bli bra. Men det sker inte över en natt. Sambon kommer att slava som ett djur. Jag kommer att ta hand om Prinsen och försöka skapa ordning i kaoset, leva på som vanligt med tvättning och matlagning trots att vi inte ens har något bord att äta vid. Mest kämpigt är det med oredan och dammet. Damm är ingen höjdare när man är dammallergiker och har astma.

Som pricken över i:t har Prinsen fått vattkoppor. Det var i morse jag upptäckte det. Fyra stycken poppade upp idag. Får se om de försökar sig under natten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Avundas dig inte! Köksrenovering är jobbigt. Skulle önska att Filur kunde åka på vattkoppor nu, så att det var ur världen liksom. Kanske dags för en träff med mycket närkontakt (killarna alltså :-) Kram paprika