tisdag 16 mars 2010

Svar

Igår fick jag svar från läkaren på Linné. Han skrev att det inte är nödvändig att jag tar fler prover än de som gjordes vid missfallsutredningen, att kortison inte är något att prova för att det snarare förstör än hjälper men att jag får trombyl om jag vill, och att det då är för att jag önskar det och inte för att han tror att det gör varken från eller till. Om våra chanser till graviditet skrev han så här:


"Era chanser är svåra att ange precist. Då ni först kom hit bedömdes er chans till graviditet till ca 1/3 på en beh vilket inom 3 behandlingar ger en total chans på ca 65%. Tyvärr kommer alltid en med ökande ålder ökad missfallsrisk på detta vilket innebär att chansen till barn ligger något under. Att ni har barn sedan tidigare är förstås positivt. Jag skulle vilja uttrycka det som att er prognos troligen är god men mer exakt än så kan jag inte säga. Även bland dem som haft upprepade missfall får i slutändan mellan 60 och 85 % barn."

Ja jag fattar att han inte kan säga något mer. Han är läkare inte Gud. Men att höra att vi troooligen har goda chanser låter för mig så där i ärlighetens namn. Han kan inget säga så klart. Men jag greppar efter halmstrån.

4 kommentarer:

Lilla Knyttet sa...

Lustigt hur olika det kan vara. Jag fick ju Trombyl utskrivet utan problem. Eller rättare sagt, jag fick tabletterna med mig hem direkt i handen från kliniken. Googlade lite och det verkar som om det har hjälpt för många. Finns säkert många det inte gjort någon skillnad för, men jag tror på solskenshistorier, både för dig och mig!

Frida sa...

Trombyl kan man som sagt köpa på apoteket, så det är inte så stor insats från läkaren... Vilket dåligt svar!! Sannolikheten att få fyra missfall på ren "otur" är ändå ganska liten (vilket inte betyder att det inte kan gå bra nästa gång!!)
Går du hos någon riktig missfallsspecialist? kan du få en remiss till en sådan annars?
Kram!! Och han har ändå rätt i att många med upprepade missfall till sist får barn <3

Emma sa...

Fick du någon precisering på varför kortison snarare skulle stjälpa än hjälpa? Det finns ju ett stort antal kliniker utomlands som resonerar helt annorlunda och dessutom studier som motsäger det din läkare påstår.

paprika sa...

Jag tänker propsa på kortison inför nästa försök. Tycker du ska göra detsamma.

Kramar