tisdag 29 juni 2010

Fråga om proggisar

Jag har nu tagit progesterron sedan ET den sista april, två gånger om dagen. På söndag har jag gått tolv fulla veckor och vill sluta med proggisar. Hur gör jag? Trappar jag ner på något vis eller? På Linné har de sommarstängt så jag kunde inte fråga där.

Tacksam för svar från kloka tjejer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var också osäker på om jag skulle sluta men "syster" menade att man skulle sluta direkt efter två veckor. Kroppen tar hand om resten :) Stort lycka till!!! /Milla

Tisalen sa...

Jag frågade min läkare - jag proggade i 12 veckor. Han sa så här "oavsett vad jag säger kommer väl du att göra som du vill och då antar jag att du kommer att trappa ner..."

Jag kände mig osäker på attt bara tväsluta så jag tog tre dagar med två proggisar (jag tog tre om dagen) sedan tre dagar med en om dagen sedan 6 dagar med varannan dag - sen slutade jag. Det kändes bra för mig. Min läkare så att det inte har ngn betydelse fysiskt hur man gör efter 12 fulla veckor - men psykiskt kan det vara ngt helt annat.

Lycka till nu!

MOE sa...

Rent fysiologiskt borde din kropp ha hunnit bilda gulkroppshormon för flera veckor sen, men jag förstår hur du känner.

När jag gick på CvL fick jag bara progesteron fram till testdag ungefär. När jag slutade tog jag en gång om dagen de sista två dagarna, sen slutade jag.