lördag 25 februari 2012

Förväntningar

Är det strongt eller idioti att prins Daniel endast tre timmar efter förlossningen möter pressen i kostym? Hade inte det kunnat vänta? Och för vår skull, som någon anonym bloggläsare skriver nedan? Vår?! Inte då för min skull. För jag hade gott kunnat vänta.

Jag ogillar inte Vickan och Danne som personer, för jag känner inte dem. Jag önskar dem all lycka med sitt barn, så som jag gör till andra nyblivna föräldrar. Jag tycker bara att det är för mycket och att det är förlegat att man föds in i rollen.

Namnet då. Vilket rabalder. Jag tänkte först att det var ett namn man kunde ha tippat. För när jag lyssnade på radion, sa programledaren att barnet skulle heta Ester. Eller, det lät som Ester för hon uttalade Estelle så, med den språkmelodin. Ett gammalt, fint namn tänkte jag. Estelle, var däremot otippat tycker jag. Men jag fattar inte hur folk kan bry sig så mycket faktiskt.

Bilden som släpptes då, när Vickan och Danne håller i ett babyskydd. Fräsch hon ser ut då, säger vissa. Så kort efter en förlossning. Ja men fatta pressen. Förväntningarna. Stressen och trycket. Inte fan skulle man själv ha velat lämna BB-bubbla så snart. Vaggat iväg med ett sargat underliv eller ett brännande snittsår. Bitit ihop och istället sminkat sig och bli fotad för att hamna i pressen.

Det känns inte sunt.

2 kommentarer:

paprika sa...

Jag tänkte också på det. Att lämna BB efter bara några timmar och ta emot ett gäng gäster morgonen efter. Själv var jag omtumlad och dimmig lååångt efteråt.

Stackars.

Ullis sa...

Tja, jag drog från BB cirka 9 timmar efter min första förlossning. Däremot inte sagt att det passar alla... Däremot fattade jag inte att Daniel kunde stå där i kostym fast då hävdade maken att det hade han gärna gjort. Ropa ut att världens underbaraste var född...