måndag 14 juni 2010

Nu är det klippt

Jag klippte ju lugg för ett tag sedan. Trivs bra med den. När luggen har blivit för lång har jag lyckats bra med att kapa till den själv. Här om dagen när jag duschat och borstat håret märkte jag att luggen växt sig för lång igen. Spontan som jag är tog jag nagelsaxen som fanns i hyllan framför mig. Jag tog en hårslinga mellan fingrarna och klippte så där snett som frisörerna gör, ni vet. Och det blev jättekort. Var tvungen att försöka fixa till helheten men det blev katastrof. Nu mer när jag vaknar på morgonen står min typ tre centimeter korta lugg rakt upp och påminner mig om min spretlugg i sjuan. Kör hårspänne i luggen tills den har växt ut igen. Någon på jobbet frågade om jag har AdHd. Kanske kan vara så.

Finmiddagen var väl trevlig men det hela kändes en smula överdrivet. "Och här kommer en liten smak från köket!" sa servitrisen och serverade små grejer som vi inte hade beställt. Rå lax som jag i detta tillstånd inte vill äta, något ägg med anjovis som jag inte gillar. Jag hade klart och tydligt talat om att jag inte tål nötter och ändå kommer de ut innan desserten och säger "En liten cheescake fraån köket" och serverar en ostkaka med mandel i. Jag fick någon intuition direkt när jag stoppade in skeden i munnen och spottade ut tuggan i servetten. "Det här känns som mandel" sa jag. Den snofsiga servitören sa att det var mandel och jag påpekade att jag ju inte tål det. "Men det är bara lite" sa människan samtidigt som jag letade i väskan efter mina adrenalinsprutor. Inget hände för jag svalde inte ner någonting och gick genast på toaletten och skjölde munnen. Men inget ursäkta. Inget "Förlåt misstaget, vi bjuder självklart på desserten." Detta är långt ifrån ok och de kan förvänta sig ett mail från mig denna vecka. Med en nota på 2200 (där endast en av två har druckit ett par glas vin) kan man förvänta sig bättre kunskaper. Morr.

5 kommentarer:

Tudorienne sa...

Först gapskrattade jag åt det med luggen (Förlåt!) Men fifan vad irriterad jag blir å dina vägnar på finkrogen. "Men det är bara lite" var nog det dummaste jag har hört. Det är så dumt att det borde vara straffbart. Vill veta namnet på detta ställe för dit tänker jag då inte gå.

paprika sa...

Men vilken rubrik, du skrämmer ju slag på'n! Du råkar verkligen ut för skumma människor: AdHd?? Bara LITE nötter??

Jisses, jag säger då det...

Anna-Bell sa...

Tudorienne: Jodå dumt är ordet. Restaurangen heter Lux oxh ligger på Lilla Essingen. De har en stjärna i Michelinguiden, vilket typ bara tio eller något har i Sverige. Och de kan inte ens hålla ordning på några allergier. *Skakar på huvudet* Men som sagt, fetmail ska de få!

Paprika: Förlåt, det var inte alls meningen att skrämmas. Men klippt är det och jag ser verkligen galen ut. Med AdHd menade kollegan att jag är så inpulsiv att jag inte tänker till och bara greppar en nagelsax utan att tänka på konsekvenserna. Förstår henne och tog inte illa upp;)

Anonym sa...

Säger som Paprika. Jag fick en isbit i magen!!!

Ariadne sa...

Bara lite nötter? Hur korkad får man bli? Fast jag vet ett par där hon var äggallegiker och de var iväg en helg och skulle bo på hotell och äta finmiddag som ingick i vistelsen. De hade sagt till flera gånger om allergin men när efterrätten kom så tog hon en tugga och blev jättedålig. Och när de sa till servitrisen att "Vi har ju sagt till flera gånger om äggallergi" så blev svaret "Jamen det var ju bara äggula i desserten".