måndag 12 februari 2007

Husplaner

Så fort vi kom hem från BB med Prinsen upptäckte vi det: Vi bor i en rondell! Visst var vi medvetna innan om den täta trafiken i vårt bostadsområde men plötsligt blev allt så mycket mer påtagligt. Vi blev irriterade över att alla bilar körde så snabbt, att det bolmade ut avgaser utanför vårt hus. Det var då våra husfunderingar började dyka upp.

Det började med att vi tänkte köpa ett relativt nytt hus. Vi fick lånelöfte från en av bankerna och började gå på visningar varje söndag. Efter ett tag fattade vi vilka lockpriser det är här i stan. Ett hus kan gå upp med mer än en miljon kronor! Visst kan man köpa något sådant. Men vi vill ju göra annat också. Inte bara bo. Då ändrade vi strategi och började kolla på mindre hus i sämre skick. Sambon är ju faktiskt väldigt händig. Även på dessa budades det en del. Så var vi på visning igår. Ett hus i lagom storlek med lagom mycket att göra. Så nu väntar vi med spänning igen på att budgivningen ska dra igång.

Vi har tänkt mycket på det här med områden, sambon och jag. Vart vill vi att Prinsen ska växa upp? Vi har kommit fram till att det får bli ett mittimellanområde. Inte i de "sämsta" delarna av Stockholm där det är mycket sociala problem, men inte heller i snobbområdena. Hade vi inte haft släkt och vänner här i närheten hade jag kunnat tänkt mig att flytta. Då jag tittar på hemnet eller dn.se upptäcker jag vilka fina hus man kan få nästan gratis på andra ställen i Sverige. Så sitter vi här snart med miljonlån. Men men. Här har vi växt upp. Det är nog även här som Prinsen får växa upp. Ja inte i rondellen. Men i ett hus utanför stan, med närhet till lekplatser, skogen och havet. Men ändå nära bussen in till stan. Om man vill gå på teater eller så. I ett alldeles vanligt hus som vi kan renovera i vår stil. Där vi kan ha många personer på middag i det stora köket. Där Prinsen kan ha ett eget rum och vi en tvättstuga och sambon kan ha en liten påtarverkstad. Jag har flyttat in. I fantasin. På onsdag börjar budgivningen.

Inga kommentarer: