tisdag 19 maj 2009

Frågor

Långtidsodling och menopur, är det något jag bör prata med min läkare om? Skriv inte bara ett "ja" för jag har ingen erfarenhet av något av det. Jag kör liksom bara på i gamla IVF-spår, kanske att jag är knäpp som inte är insatt i det andra som finns att erbjudas. Jag förlitar mig liksom på att läkarna kan sitt. På Huddinge kunde de det förresten. Fan vad bra de är på att göra prinsar där!

5 kommentarer:

Paprika sa...

Japp, Huddinge regerar. Synd att man inte kan göra privatförsök där.

Anonym sa...

Japp Huddinge är bra:)

Vet tyvärr inget varken om långtidsodling eller menopur, men tycker definitivt att du ska ventilera dina känslor med läkaren och be honom berätta lite mer om det alternativet. Håller tummarna för 6:e gången gillt!!

KRAM

Frida sa...

Långtidsodling är bra för att "sortera fram" de allra bästa embryona - kunde kanske passa er eftersom ni fått ganska många embryon per gång eller hur? Det är högre graviditetschans med en blastocyst (långtidsodlat embryo) fast färre embryon klarar sig dit. Vet inte om Linné gör det?

Menopur förbättrar äggkvalitet, ffa för äldre kvinnor som fått ut få ägg med vanliga gonadotroponer (puregon etc). Ni har väl haft ganska bra resultat? Kanske inte är något som behövs för er då?

Diskutera med läkaren kan man alltid!

Maja Gräddnos sa...

Menopur, ellerhur!
Menopur fixade ju så att vi fick Bill, så jag är väldigt positiv till Menopur.

Och en förändring kan ju knappast skada tycker jag. Även du, unga vackra Anna-Bell, har ju blivit lite äldre, så Menopur kanske kan ge den skjuts som behövs. Och hur som helst tror jag inte att resultatet blir sämre. Det är bara lite meckigare med sprutorna.

ivf sa...

Skulle säga exakt samma sak som Frida. Har diskuterat saken med min doktor.