måndag 11 maj 2009

Jag förstod

"Det förstod jag inte innan mitt barn föddes" kan jag ibland höra. Jag känner inte alls igen mig. Klart att jag förstod. Att livet får en annan innebörd, att små saker blir stora. Att känslan och insikten av barnets närvaro plötsligt kan göra att man tappar fotfäset en smula, att man blir överväldigad och gråtmild. Visst fattade jag innan han kom. Att ingenting kan mäta sig med ens barn, att kärleken är oändlig. Det var för mig glasklart att jag aldrig skulle kunna älska någon mer än mitt barn, att denne varelse skulle sluka min själ från första stund, göra mig sårbar men stark som en oxe, att jag skulle vara beredd att göra vad som helst för mitt barn, älska denne gränslöst, för alltid. Klart att jag visste det då som nu. Det var ju därför jag var så ledsen när jag inte blev gravid. Mådde så fruktansvärt dåligt. För att jag förstod.

4 kommentarer:

Uniflora sa...

Jag kan ju inte veta säkert förstås, men jag tror jag förstår. Kärleken till längtansbarnet är så ofantligt stor och samtidigt är jag så realistisk i längtan att jag inte kan tänka mig att skillnaden blir så stor mot förväntan. Jag tycker det är fint det du skriver.
Jag håller tummarna för er!! Kram

Tudorienne sa...

Ja men precis - klart du förstod.

Paprika sa...

Vad fint du skriver, vännen. Om alla ändå våre lika kloka som du.

Lila sa...

Roligt att få kika in på din blogg. Vad jag förstår så håller du på med IVF försök, när är det dags för sprutorna?

Själv är jag på sprutdag 6, var på UL idag och de hittade 29 småttingar i båda äggstockarna. Borde vara glad, men det är inte så lätt alla gånger bland alla hormoner och tro/tvivel/hopp.

Kollar in bloggen din lite mer imorgon. Kramis Lila