onsdag 28 oktober 2009

Så där

Nu i kväll känner jag mig så där. Det är asrörigt i huset som jag tidigare sagt. Vi har ingen belysning i vardagsrummet om man bortser från en vrålstark bygglampa. Det är liksom inget mysigt hemma. Och jag har varit mycket hemma denna vecka. Magen är så där också. Jag är inte typen som kan gå och kasta i mig en pizza efter en magsjuka. Min mage och hela min kropp är ruckad på något vis. Det tar några dagar innan jag äter vad som helst, innan jag är hungrig på riktigt och jag ta stora porioner som vanligt. Jag är inte där än. Nojig är jag också. För den förbannade svininfluensan som media spyr ut information om dagligen. Jag är i riskgruppen. Nej jag är inte gravid som någon frågade på jobbet. Jag har astma. Är rädd för svinis och rädd för vaccinet. En hare är jag. En katastrofmänniska som ser mig själv med en sån där låtsaslunga för att jag velade så länge med att ta vaccinet att jag hann få sjukan innan. Fan, peppar peppar det får inte hända. Dessa två veckor kunde jag i vilket fall inte ta vaccinet eftersom jag var förkyld förra och magsjuk denna. Nojar över Prinsen också. För att jag inte vill att han ska få svinis. För att jag inte vill vaccinera honom. För att jag tänker på att han har astmaliknande symptom varje gång han är förkyld men inte har någon diagnos. Trött är jag också. Som fan. Jag anar att det är sviter sedan kräkningarna men vad vet jag. I helgen drar vi igen, Prinsen och jag. Till kompisar för att lämna sambon med renoveringen. För tredje helgen på raken. Kanske den sista innan målarna kommer.

2 kommentarer:

Paprika sa...

Hur då astmaliknande symtom? Filurs förkylningar sätter sig nästan alltid på luftrören och han låter inte klok när han skrattar. Det är på gång nu igen :(
Jag velar också om vaccinets vara eller icke vara. Hörde mig för med Linné igår och om vi planerar att göra återföring nästa månad, måste jag ta det innan mensen (som kommer i helgen) eller vänta tills efter testdag. Jag tror jag väntar. Vill inte riskera att immunförsvaret flippar ur och stöter bort ett potentiellt embryo av bara farten.

Ta hand om dig, vännen. KRAM

Tudorienne sa...

Jag har vaccinerat mig, efter att ha försökt sätta i mig så mycket vetenskapliga fakta jag kunde. Det florerar en hel del substanslöst runt vaccinet tycker jag. Jag var inte speciellt orolig när jag bestämt mig. Tycker det gick jättebra, lite biverkningar i form av ont i armen och lite ruggighet men ingen fara.