fredag 11 november 2011

Maten

Gittan är pigg och glad som vanligt. Är på G och undersöker allt som kommer i hennes väg. Hon gillar nu för tiden att plocka med smörgåsbitar och bitar av banan. Hon ratar gröten men det verkar gå bättre med vällingen. Min strategi är att försöka peta i henne mat lite nu och då mellan målen. Det verkar som att hon har en superförbränning och behöver grejer mellan målen, till och med kanske mellan mellanmålen. Lite banan, lite välling, macka, avokado.

Idag har jag gjort egen barnmat igen. Det går fint men jag tycker inte att jag gör något annat. Handla, laga mat, fixa disken, laga mat, fixa disken. Frukost, frukt, lunch, mellis, middag, kvällsmål. Typ så. Det går i ett. Men det får vara så för det finns inget alternativ så klart.

Detta är Gittans sammanlagda mat denna dag, 11/11-11: (Då hon var vaken mellan 6.30 och 19.30 med en sovning mellan 9.00-12.00 och en sovande kvart (!) på eftermiddagen.)

Välling: 310 ml

Smörgåsar: Två små (5 gånger 5 cm), en med ost och en med leverpastej.

Antal gröttuggor: 5

Banan: En decimeter

Mål lagad mat: Två. Till lunch: Kyckling med couscous, blomkål och broccoli. Middag: Köttfärsröra med ris och grönsaker, samma som till lunchen plus sötpotatis.

Burkdessert från Hipp: En tredjedels burk med exotiska frukter.

Amning: På morgonen innan vi gick upp och sedan på kvällen när Gittan skulle sova.

Vill påpeka att detta är mer välling än Gittan brukar dricka och att det är svårt att uppskatta hur mycket av middagen hon fick i sig. Vi lät henne greja själv med maten efter halva måltiden för att hon ska få "lära känna" vad mat är. Det resulterade i att det var mat över halva köket, men hon stoppade i sig med sina små nävar. Tror ändå att både lunchen och middagen var helt ok portioner.

Nej jag är ingen dietist, men visst låter väl ovanstående matlista rätt ok för en liten nätt tiomånaders? Eller?

2 kommentarer:

paprika sa...

Mycket stå vid köksbänken är det ju, vare sig man lagar eget eller inte, när man är hemma. Men du, ni har väl stor frys? Ett tips är att göra större laddningar av olika ingredienser och så plockar man bara ihop en måltid - t.ex. en klutt kyckling, en klutt couscous och någon sorts grönsak, när det är dags för käk. Då kan du kombinera olika. Lite trist att göra storkok på någon rätt om det visar sig att hon inte gillar den, och ännu tristare att laga mat hela tiden!

Anna-Bell sa...

Paprika:Jorå, jag försöker att göra lite mer än bara en portion och är på god väg att fåett litet lager i frysen. Men fryser du couscous? Blir det bra?