onsdag 28 december 2011

Överflöd

Ja, julklappsöppningen tog två och en halv timme i år också. Och jag mår illa. För att jag tycker att det är överdrivet. Men ok, Prinsen fick en del julklappar av oss. Bland annat en megastor legolåda som han önskade sig mest. Sambon tänkte så sin fattiga barndom, på den ensamstående mamman med fem barn och kunde inte låta bli att handla byggsatsen. Och jag tycker att låt gå om vi handlar till våra. Men att vi ska öppna dem ihop med syrran som är helt köpgalen. Det blir bara för mycket. Hon har stora barn och där är det datorer, mobiltelefoner, kaffemaskiner osv. Svindyra prylar. Nästa år vill jag att vi ska öppna de gemensamma klapparna ihop. De klappar vi byter. Men de vi ger till våra barn kan vi öppna hemma, innan vi drar till syrran. Det blir liksom lite galet annars. Som att det läggs fokus på själva öppningen och att man knappt orkar fika efteråt. Hur gör ni hos er? Hålls antalet klappar nere eller är det galet hos dig med?

Av Sambon fick jag ett par fina träningsskor som jag behövde, för jag ska köpa gymkort efter nyår. Vi ska också gå på en musikal på vårkanten. Det ska bli roligt!

Tomten kom och Gittan blev livrädd. För han med skägget, för att syrrans hund skällde som en galning. Så jag fick stå i köket och försöka lugna Gittan. Och Tomten (min pappa) försökte visa att han inte var farlig, så han kom ut i köket och Gittan skrek ännu mer. Och min mamma blev arg på Tomten, sin exman som hon varit skild ifrån i 35 år, väste att "Nu går du! Fattar du inte att hon är rädd!" Och Tomten gick och jag fick dåligt samvete för att jag inte hade en möjlighet att prata och för att jag som vanligt inte hade så mycket tålamod med syrrans hund. Förresten blev Tomten avslöjad av Prinsen som såg att det var morfar.

Inga kommentarer: