tisdag 6 december 2011

Snor

Situation:

Ett barn lämnas in på förskolan. Han/hon är dyngsnorig men verkar pigg. Han/hon leker som vanligt men ser rödmosig ut och personalen får torka näsan gång på gång. Tjockt snor rinner ideligen och han/hon nyser också en del.

Fråga: Bör barnet vara hemma från förskolan?

A. Nej, man kan som förälder inte vara hemma för snor. Alla barn är snoriga lite då och då. Jag skulle lämna mitt nysande barn med tjockt snor.

B. Ja, eftersom barnet lär smitta de andra och det kan vara bra för barnet att kanske vara hemma och ta det lugnt även om det inte verkar direkt påverkat.

C. Annat alternativ.

8 kommentarer:

MochM sa...

Ja det där är svårt. V går ju ej på dagis, men vi är iväg på andra aktiviteter och hon har nanny två förmiddagar i veckan. Jag låter henne gå om hon är feberfri och pigg och det inte tokrinner snor.

I det fall du beskriver hade jag alltså hållt henne hemma om det rann så mycket. Däremot som nu, när hon är snorig men inte rinnig, fast det typ exploderar om hon nyser - då har jag faktiskt låtit henne gå. Jag kan inte begära att någon ska vara på ständig snorvakt, men vid enstaka nysning tycker jag att det är okej.

Hur gör du? Och hur skulle du föredra att föräldrar på din förskola gjorde?

Kram m.

Anonym sa...

Jag svarar B, men det är jättesvårt. Är sonen pigg, men endast lite förkyld och snorig och opåverkad låter jag honom gå. Men skulle han vara jättesnorig tycker jag nog det är mitt ansvar att hålla honom hemma. Intressant fråga, för långt ifrån alla resonerar ju inte likadant.
Kram maja

Maja Gräddnos sa...

Det där är jättesvårt, men man känner ju sina barn själv. Mina ungar brås på mig och snorar därför typ en månad efter varje förkylning. Och så länge kan man ju inte vara hemma. Jag tänker att snor kan vara reaktionen av att slemhinnan är irriterad även om själva förkylningen är borta. Men snor kan även vara symptom på ordentlig pågående förkylning och då ska man vara hemma. Allmäntillståndet talar väl om vilket som är vilket, tänker jag.

Anonym sa...

A så länge allmäntillståndet är bra.

Anonym sa...

Jag skulle låta mitt barn gå till dagis, för skulle han vara hemma när han är snorig skulle han aldrig gå till dagis.
Lisa

Hellomotti sa...

Klurigt men jag skulle nog vara hemma med Toppis. Är det precis i början av en förkylning är barnet smittsamt men ej om det är två veckor in i den.... så tänker jag...

Maria sa...

Skulle svara B. Vid tjockt snor är Molly hemma, men klart snor får hon gå.

Vi har stora problem på hennes avdelning där många barn lämnas halvsjuka alt kommer tillbaka för tidigt vilket i förra veckan resulterade i att 12 av 15 barn var sjuka samtidigt...

Anonym sa...

Sanningen är A. Om mina barn mår bra får de gå till dagis. Självklart skulle jag vilja vara hemma med dem, men min ekonomi tillåter inte det. Och snoriga är de tyvärr väldigt, väldigt ofta.