lördag 8 mars 2008

Att ruva

Dagen då man får det lilla embryot är speciell! Tänk att det verkligen finns någon liten, liten där inne. Sedan börjar våndan. Vad kan påverka och vad gör det inte? Ska jag verkligen bära kassarna från affären? Är det dåligt att bli kall? Osv osv. Självklart vill man ha de bästa förutsättningarna. På Huddinge avråder de nu mer tjejerna från att dricka koffein, något som jag körde med då jag ruvade och var gravid med Prinsen.(Även under amningen.) Jag skippade allt te tills att han var ett år.

Sedan går man ju och känner efter så klart. Moler det inte lite i magen? Är det bra eller dåligt?

Ja det här med att ruva är ju synnerligen speciellt. Är det nån som vet vilken ruvardag jag är på förresten? Är det fyra eller fem? Den lilla sattes in i tisdags. Och vilken dag fäster den? (som jag ju hoppas innerligt på att den ska göra!) Minns inte riktigt.

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag frågade om ruvardagara på Huddinge och fick till svar att dagen det sattes in är dag 1 så idag söndag är du då i dag 6 enligt det. Minns inte exakt vilken dag det fäster, har hört lite olika bud allt mellan 5-7 dagar så du är ju mitt i det nu:) KRAM

Anonym sa...

Varför inte te under amning??

Det där med att påverka eller inte - jag tycker man hör olika bud hela tiden ("Lev som vanligt" "Lev som om du vore gravid"...). Själv satt jag med vetekudde på magen varje kväll för att den lilla skulle ha det varmt och mysigt där inne, så vidare rationell är man nog inte hur som helst ;-)

BTW: Nu har jag bett om att få vara med på mailinglistan inför bloggträffen. Vet däremot inte om jag kan komma ännu. Hur tänker du göra?

Anna-Bell sa...

Maria: Tack för svaren! Hoppas, hoppas, hoppas till oss båda!!!

Solkatten: Jag vet inte heller hur man ska vara. Försöker att inte ta ut mig i onödan, men promenerar och dammsuger som vanligt;) Äh det var ingen som sa att man inte skulle dricka te. Jag ville bara inte ge honom koffein, varken då han var i magen eller då han ammade. Men så tar jag ju alltid det säkra före det osäkra då.Att smaka lite vin då man är gravid eller ammar, som vissa gör,har aldrig funnits i min värld.

Anna-Bell sa...

Solkatten! Glömde svara på det sista. Jodå det lutar nog åt att jag hänger på. Det låter ju spännande onekligen.