måndag 31 maj 2010

Hålla ut

Tack för alla svar och Trombyl. Jag tar en tablett om dagen, 75 mg. I går råkade jag riva av en liten skinnbit på läppen, var så där narig som man blir ibland. Det blev ett yttepyttesår men jag tror att det blödde i en kvart. Hur funkar det om man gör illa sig på riktigt när man tar blodförtunnande, någon som vet?

På onsdag är det dags för ultraljud. Men ju närmare det kommer onsdagen, ju mer rädd är jag att det ska skita sig. Jag försöker tänka positivt, ta en dag i taget men jag är rädd. Så jävla livrädd att det ska sluta tråkigt. Jag är inte pessimist, det är jag inte. Jag har bara svårt att putta undan mina tidigare erfarenheter. Jag analyserar mina symtom, undrar varför jag mår illa vissa mornar och inte andra, varför mina bröst ömmar på eftermiddagarna och inte på morgonen, varför min mage känns plattare än på länge, borde den inte var svullen osv. Jag får för mig att det bara är ett dåligt skämt, att någon snart talar om att jag är med i Dolda kameran. "Ha vad trodde du? Alla graviditetssymptom du har har tillkommit av alla mediciner du petar i dig från olika håll. Du är lurad!" Idag fick jag nästan en impuls att ringa Doktor L och kolla om hon har någon återbudstid idag eller imorgon. Typ "Jag kommer vilken tid som helst bara jag får komma, för jag måste få veta NU om det finns någon där inne". Men jag bestämde mig sedan för att hålla ut i ännu ett par dagar.

5 kommentarer:

Tudorienne sa...

Du ska veta att jag tänker på dig. Att koppla av och vara optimist i det här läget är inte mänskligt möjligt.

Eludie sa...

Här är en till som bär dig i tankarna. Håll ut!

Anonym sa...

Jag TROR inte att Trombylen ökar blödningstiden s å mycket. Att det blöde en kvart är nog för att just läpparna är så fulla med blodkärl. Men visst,vet man att man ska genomgå kirurgi så ska man ju inte ta Trombylen på morgonen tex...

Åh förstår så väl din vånda. Jag höll på att spy av ångest när jag skulle göra VUL i v 7 pga tidigare dåliga erfarenheter. Det är hemskt!!!

Tänker på dig flera gånger om dagen!

Emma sa...

Nja, nog blöder det lite extra när man äter Trombyl och hackar lök med fingrarna emellan (som jag lyckades med häromdagen...), men hur mycket av den ökade blödningen som beror på Trombyl och hur mycket som beror på ökad blodmängd vid graviditet är jag osäker på. Om du med "gör sig riktigt illa" menar att man måste söka sjukvård så finns det koagulerande medicin att motbehandla med. Kan ju t.ex. vara aktuellt om man tar starkare blodförtunnande och förlossningen startar innan man hunnit trappa ner och sluta med medicineringen.

Emma sa...

Och du har all min medkänsla inför "domedagen". Har också dåliga erfarenheter från det första vul:et. Men numer även GODA och så skall det alldeles bestämt bli för dig också! Tidig graviditet är ett gissel för den som längtat länge och det måste varit nån elak jäkel som kommit på att symtomen skall komma och gå och ändras från dag till dag... Kram!!