onsdag 10 oktober 2007

Helrenovering

Känner att jag måste fixa till mig lite. Inför hösten. Inför jobbstarten. Inför mig själv.

Detta bör åtgärdas:

- Min garderob. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Den är katastrofal. Många tröjor har av någon anledning blivit för korta och de som är snygga är alldeles för få. Trosorna är för stora eftersom rumpan blivit mindre (läs plattare). De flesta bh:ar är gamla urtvättade som jag haft under hela amningstiden. Som sagt. Det är katastrof.

- Mitt smink. Måste köpa nytt. Det som ligger i badrumsskåpet är gammalt som gatan men jag har länge krafsat på mig av det utan att reflektera. En del är gratissmink som följt med då jag köpt någon tidning. De flesta ögonskuggor är helt paj eftersom jag har tappat dem i handfatet.

- Mitt hår. Det är nu fyra månader sedan jag klippte mig så det är verkligen dax igen. Skulle vilja klippa upp håret lite, kanske göra en toning, få till någon slags frisyr. Nu är det bara långt. Och trist.

- Min bikinilinje. Hörde om någon som gjort en sån där brasiliansk vaxning. Kanske skulle kunna vara något. Pinigt som fan att stå på alla fyra men egentligen är det mest pinsamt för dem som gör det. Hur kan man ha det som yrke? Känner bara att det skulle vara skulle vara fräscht att fixa till lite. Det håller sig ju ganska många veckor. Som det är nu snor jag sambons hyvel och håller sedan på att klia sönder mig själv då det blir stubb. Urskog är inget alternativ. Men visst. En egen hyvel skulle kanske kunna vara något.

- Min hud. Vill göra en ansiktsbehandling. Nu blir det kallt och man känner sig grå. Skulle vara härligt att få sig en omgång så att kinderna blir riktigt rosiga.

- Mina fötter. Det är aldrig fel att få tossingarna gjorda. Underbart att bara få sitta och låta någon annan ta hand om skalkarna.

- Min nacke. Jag längtar efter Åsa. Det är hon som är naprapat och som jag går till ibland. Hon är bara bäst, knäcker, knådar och stretchar. Jag bara måste till henne snart.

Japp. Det var det på listan. Vart ska jag börja? Nu tror ni väl att jag ser ut som en lodare men i ärlighetens namn är jag nog mest som vilken medelsvensson som helst. Det är bara det att jag ligger efter med att styra upp mig själv. Tiden, pengarna och prioriteringarna har liksom funnits på annat håll. Men tiden är inne nu. Då det är dax för att påbörja en helrenovering.

2 kommentarer:

Anna sa...

Bikinilinjen är överkurs - speciellt efter snittet. Det är ett snyggt veck ovanför ärret där huden inte drar ihop sig lika bra som på andra ställen. SUCK! Antar att det är för att de har skurit av nerver. Men oavsett det - hellre döden än brasiliansk vaxning!

Alla andra punkter håller jag med om. Du har gjort dig förtjänt av en total makeover. Ut och shoppa loss nu! ;)

Maria sa...

Nickar igenkännande när jag läser, skulle kunna vara något jag hade skrivit... Jag gillar att "helrenovera" på hösten för det är den bästa tiden tycker jag. Löven skiftar färg och faller, det är ruggigt och jag vill bara sitta inne och mysa. Då känns det lyxigt att gå iväg till hudterapeuten:) KRAM