lördag 10 maj 2008

Efterlysning!

På torsdag kommer Hasse Aro säga detta i programmet Efterlyst: "Vi har en efterlysning! Har någon sett spökhuggaren som försvann från Soliga gatan i Södra förorten någongång efter valborg? Om ni har sett något som kan ha med spökhuggarens försvinnande att göra, ring Efterlyst på telefonnummer 200 00 90."

Så här var det; Jag, sambon och Prinsen var vid brasan med ett av syrrans barn, V 14 år, på valborg. Prinsen pekade på en stor gasballong, varpå hans far gick och handlade ballongen. Bortskämd? Vem kan klandra en pappa som är med sin son vid brasan för första gången. Hur som helst. Vi gick hem. Prinsen bekantade sig med ballongen som föreställde en späckhuggare.
Dagen efter fick V en idé efter att ha funderat över detta; Vad händer om man laborerar med ballongens tyngd så att ballongen varken åker ner till golvet eller upp i taket? V hämtade tejp och tejpade en del på ballongens tyngd, bara så mycket att den stannade i luften. Helt plötsligt hade vi en ballong, en späckhuggare i huset som rörde sig runt i de olika rummen beroende på luftströmmarna. Det var då vi började kalla honom för spökhuggaren. För det var faktiskt lite läskigt att helt plötsligt springa ihop med en stor huggare när man rundat hörnet i hallen på väg ut i köket.
Och så en dag, bara någon dag efter valborg var ballongen borta! Och det fanns inte ett spår av den. Ingen späckhuggare låg med punka i någon hörna. Ingen mindes att någon hade öppnat dörren så att späckhuggaren hade kunnat flyga ut.

Nej. Spökhuggarens försvinnande är helmysko. Så ser ni någon stor sådan dra omkring ute så är det förmodligen vår.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mooo-hooo

Hit ut har den då inte vågat sig ;-)

Åsa sa...

Jag sitter och fånler. Ser spökhuggaren framför mig flyga runt nånstans i stan och skrämma folk bakom hörn. Moohahahahahahahaaa!

Anna sa...

Huga!!!! En spökhuggare är minsann inte att leka med...