måndag 8 september 2008

Frågor om sprayen

Ni visa tjejer, kan nån svara på dessa två små frågor om sprayen;

1. Om man nyser när man tar sprayen eller omedelbart efter så bör man ta en ny dos. Det står i pappret i förpackningen. Inom loppet av hur många minuter är omedelbart? Jag kan inte låta bli att nysa nämligen.

2. När brukar de där biverkningarna komma, att man har ont i skallen och svettas? Minns inte riktigt.

/Anna-Bell (Puffar på för 7:e dagen)

6 kommentarer:

Tingeling sa...

Det kan väl inte vara så exakt det där med "omedelbart" tycker man. Huvudsaken att du får i dig dosen, även om du väntar ett tag och låter nyskänslan gå över och sedan sprayar. Huvudsaken att du får i dig rätt dos spray med jämna mellanrum längs dagen, så exakt kan det inte vara.
Jag har fått biverkningarna kring dag 10 om jag minns rätt.

nylsa sa...

Jag har knappt haft några biverkningar, men efter någon veckas sprayande har mitt tålamod försvunnit, ingen huvudvärk eller svettningar, hoppas du slipper det du med.
Jag tror att kroppen tarr upp sprayen rätt snabbt, men om du nyser inom 2-3 minuter kanske det är läge att ta en ny dos, inte alls säker tyvärr.
Lycka till!

Lilla J sa...

Hej!
Nu har jag hittat till dig också! Vi går på SU i Göteborg. Var går ni? Knepigt att vi har samma prel. ÄP-vecka fast du ligger mer än en vecka före mig med sprayen!

Hmmm, det där med nysningarna är svårt, men ngn minut kanske?
Förra gången jag sprayade fick jag biverkningar från dag 1! Sen hade jag huvudvärk hela spraytiden. Svettningarna däremot kommer ju först när man är nedreglerad, så runt dag 10 ca, som Ting skrev.

Eludie sa...

Jag har tyvärr glömt allt jag kunde om sprayen, vill bara säga att jag hejar på dig!

Anonym sa...

Är det Suprecur du tar? För mig har det varierat med biverkningarna. De kommer tidigare och tidigare för varje behandling. Det jag lider mest av förutom humöret (fast det kanske är sambon som lider av det ;-) ) är huvudvärk och "matthet" ont i extremiteterna.

En liten passus till lilla j. Jag gissar att det där med spray och ÄP-vecka beror på om man sprayat från första mensdag eller börjat innan mens. Sedan är det så att man kan spraya olika länge innan man börjar med ägglossningssprutor. Minst 14 dagar, dock. ( I alla fall säger de så på min klinik om Suprecuren), Hoppas det klarnade. :-)

Anna-Bell sa...

Tack för svar!

Ting: Min nyskänsla går inte över;) Jag nyser oftast två gånger på raken och då håller jag igen näsan för att inte nysa ut sprayen. Gud vad man håller på:)

Nylsa: Skönt att slippa biverkningar. De förra gångerna har jag fått ont i huvudet och fått vallningar, men det betyder ju egentligen inte att jag får så denna gång.

Lilla J: Vi kör på CvL i Uppsala men går hos en läkare i Sthlm som gör allt förutom ägguttag och trensfer. Att jag sprayar en vecka längre beror endast på att de inte hade tid för ett äggplock för mig veckan innan.

Eludie: Tackar, det värmer!

Ivf: Jag tar synarela. Det lär väl visa sig rätt snart om jag får några biverkningar antar jag. Denna gång har jag inte läst om biverkningarna för då känner jag efter liksom. Lika bra att skippa det;)