tisdag 9 september 2008

Gympa

I lördags var jag på gympa med Prinsen. Det var för barn mellan två och tre år. Redan i dörren på väg in sa Prinsen att han inte ville, att han ville åka till mormor istället. När vi väl kom in var det en massa folk i gympasalen. Alla barn hade minst en förälder med och på bänkarna runt omkring satt det andra vuxna och syskon och tittade. Prinsen är lite avståndstagande om det är mycket folk som han inte känner och om det är för mycket hallabaloo som det var här.
Gympaledarna delade ut sidensjalar som barnen fick springa runt med. De skulle sedan samlas i en ring. Prinsen slängde sig i tjockmattan och kastade sjalen över huvudet.
"Vi ska sitta i ringen nu Prinsen" sa jag.
"Näe!" sa han och fick ligga kvar i tjockmattan.
De flesta av de andra barnen ville göra hinderbanan som fanns i salen. Prinsen ville inte krypa i några uppbyggda tunnlar eller rulla på en matta. Det visade sig att balansgång på en upp-och-nervänd bänk var hans grej.
"Ska vi gå på gympa nästa lördag?" sa jag när det var slut.
"Näe!" sa Prinsen.

Jag ger det en gång till. Gillar han det inte på lördag så lägger vi ner och gör något som passar Prinsen bättre, typ går till lekparken.

3 kommentarer:

MochM sa...

Hej Anna-Bell!
Kul att du hittat min blogg, nu ska jag ägna lite tid och läsa igenom din. Roligt.
Vi gör vår behandling på Sophia, du?
/m

Anna-Bell sa...

Aha, ni gör på Sophiahemmet. Vi ska göra på CvL i Uppsala. Gör däremot allt förrutom ägguttag och transfer i Stockholm.
Anna-Bell

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det är nog ganska vanligt att barn inte har så stort utbyte av organiserade aktiviteter när de är så små som Prinsen. Men det skadar aldrig att pröva. Nästa gång kanske han älskar det.