onsdag 24 september 2008

Känsligt

Det var aldrig självklart att jag skulle bli mamma. Det är inte självklart att Prinsen kommer att få ett syskon. Och jag erkänner, det är lite känsligt när folk pratar om att ensambarn kan bli enstöringar, bortskämda, egoister osv. Ja man kan höra en massa konstiga åsikter. Inte riktade till mig, men så klart jag tänker att det kan vara så att mitt barn faktiskt inte kommer att få ett syskon. Och absolut, jag vet ju att detta inte stämmer, men ändå.

Så här om dagen var det ett barn på jobbet som återigen grät för att han inte tycker om höga ljud, vilket det ofta är på en förskola.
"Det är typiskt för barn som inte har syskon" sa kollegan som är trebarnsmor.
"Jaha" sa jag "Konstigt, för jag har en storasyrra och jag tycker inte heller om oväsen."

Jag kan liksom inte låta bli att säga nåt, spela dum. För det är känsligt, så är det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så förbannad på såna där kommentarer. Innan jag blev gravid nu så fick jag ofta höra olika varianer av att det är egoistiskt att "bara skaffa" ett barn.

Tudorienne sa...

Förstår att det är känsligt. Men det mesta som sägs om ensambarn kan man faktiskt som färlder påverka väldigt mycket i barnets uppväxt.

Det är i alla fall väldgit sällan jag har hört ensambarn uttrycka nån besvikelse över att de inte har syskon.

Tudorienne sa...

förälder, menar jag alltså...

Anonym sa...

Usch vad ledsamt att behöva höra sånt. Och i egenskap av ensambarn kan jag säga att Ja, det är lätt hänt att man (jag) blir bortskämd. Men allt det där är upp till föräldrarna och DU, min kära Anna-Bell, är en supermorsa!

zygoten sa...

Du gör helt rätt i att säga ifrån tycker jag! Dumma obetänksamma kommentarer är det sista man behöver. Grattis till sprutstart förresten, nu närmar det sig:)/Z