lördag 11 augusti 2007

Han har gjort det igen, vännen P!

Min vän, en av de bästabästa, har gjort det igen. Han ska inte köra bil vännen P. Han är dålig på att köra bil. Tittar för mycket på annat, vill skicka sms och spana på folk när han sitter bakom ratten trots att han inte fixar det.

Detta har vännen P på meritlistan:
(Saker som hänt inom ca 1 1/2 år)

- Han backade in i en annan bil för att det var imma på rutan.

- Han krockade med en annan bil för att han satt och kollade in om en viss restaurang hade nyöppnat.

- Han backade på en vattenpost. Jag var med i bilen och kan vittna om den enorma stråle som liknade en fontän och som bildade en stor sjö på parkeringsplatsen. Det verkade som om halva Gustavsberg vallfärdade för att se det hela och en full uteservering satt och tittade och pekade. Detta medan vi stod bredvid och väntade på att det skulle komma en karl som kunde få stopp på vattnet

- Han körde in i en bil som hade dubbelparkerat på gatan. Detta eftersom vännen P, fotograf till yrket, höll på att fota inne i bilen samtidigt som han körde. Han hade nämligen fått syn på en jättevacker regnbåge.

Så till det igår:

- Vännen P kom farandes i sin bil mitt inne i stan. Han spanade på en snygging på gatan och som han sa "Helt plötsligt var det en rad med bilar som stod stilla framför". De hade stannat för rött ljus. Vännen P halkade med sin blöta sko på bromspedalen och började sedan fippla runt med fötterna där nere. Han visste sedan inte om det var gasen eller bromsen han hade foten på, fick panik och blev handlingsförlamad. Smällen var ett faktum. Vännen P:s bil åkte rakt in i en annan bil, som körde vidare ytterligare in i en. Ingen människa kom till skada. Inte denna gång heller tackolov.

Ja han är farlig vännen P. Nej han kan inte köra bil. Ja han vet om det. Nej det har hänt för många gånger för att vara otur. Ja detta har kostat vännen P väldigt mycket pengar. Nej det är inte smart att bara ha trafikförsäkring. Ja det är verkligen tur att ingen har kommit till skada. Nej det får inte hända igen.

Inga kommentarer: