torsdag 30 augusti 2007

Ännu en som vill ha mig!

smickrande och glädjande att vara så eftertraktad;) Väljer nu mellan tre arbeten.

Förskolan A: Har varit på denna kommunala förskola på intervju två gånger. Ena gången pratade jag med cheferna som verkade trevliga. Andra gången pratade jag med en tjej som då skulle bli min kollega. Detta är med småpluttar, mindre barn än vad jag jobbat med tidigare. De är bara 1-2 år. Kollegan verkade gullig och barngruppen är rätt inarbetad nu. Däremot finns det rätt mycket praktiskt att göra i verksamheten och det vara bara att komma med ideér sa den eventuellt blivande kollegan och det kändes kul. Denna förskola kunde ge mig 500 kr mindre i lön än vad jag begärde och de har inga andra förmåner som friskvårdpeng, klädbidrag eller fria måltider. Det tar ca 20 minuter att åka kommunalt till denna förskola och då räknar jag inte dörr till dörr.

Förskolan H: Detta är en privat förskola. En förskola som är under omorganisation. Trevlig chef. Jag skulle vara avdelningasansvarig men få lika mycket i lön som på Förskolan A. Denna arbetsplats erbjuder däremot två extra lediga dagar som löneförmån och 1000 kr i friskvårdspeng varje år. Hit tar det 25 minter att åka och jag kan inte börja jobba förrän 26 november. Det gick inte att träffa något arbetslag eftersom förskolan är under omorganisation. Vet inte om jag ska tänka krångligt eller utvecklande. Här sa chefen att det är ok om man behöver gå ner i tid. "Det är din rättighet!.

Förskolan R: Kommunal förskola som erbjuder samma lön som de andra men har fria måltider och en friskvårdpeng på 1000 kr per år. De arbetar på ett annorlunda sätt och alla pedagoger är ett enda arbetslag på sex personer. Ska träffa arbetslaget nästa vecka. Hit tar det 20 minuter med bussen och de verkade inte pigga på om jag skulle vilja gå ner i tid. "I så fall hade vi skrivit 75% i annonsen" sa chefen. "Att jobba 35 timmar i veckan är ok" sa hon.

Det är stressig att inte ha någon jobb. Det kan vara stressigt att ha flera att välja på också. För jag vill göra "det rätta valet" denna gång.

Jag tänker på hämtningar och lämningar när Prinsen ska gå på förskola. Jag vill ha nära till jobbet och egentligen vill jag slippa den kommunala trafiken om det går och endast förlita mig på min cykel. Jag tänker på att jag kanske vill gå ner i tid för att Prinsen inte ska få så långa dagar på förskolan, på att sambon jobbar på "fel sida" av stan och sitter i bilköer en timme hem varje dag. Jag tänker på att vi inte vet på vilken förskola Prinsen kommer att gå. Och det stressar mig. För jag vill ha ett bra arbete där jag kan trivas med mina kollegor, en ok lön, ett jobb som ligger ganska nära så att jag kan hämta Prinsen så fort som möjligt, för det är ju det som är det allra viktigaste. Att få tid med Prinsen.

Och ja. Jag är fortfarande förvirrad. Och stressad för jag ska på intervju. Igen. Om 25 minuter. Och sambon sitter i bilköer.

1 kommentar:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Genom en snabbläsning av dina sammanställningar så tycker jag att ställe ett lät bäst. Det är positivt med kollegor som redan från början vill att man ska komma med idéer.

Ett ställe under omorganisation där du inte kan få träffa någon kan ju vara bra, men det kan också vara jättedåligt, och varför chansa när du har flera alternativ?

Du har rätt att gå ner i arbetstid när du har småbarn hemma, men har det redan sagts på intejuvn att de inte vill att du ska göra det så kan det nog bli tråkig stämning ifall du måste göra det.