tisdag 23 juni 2009

Tråkig läsning

Det är jobbigt att försöka greppa små tunna halmstrån, enerverande och sorgligt googla och mest hitta till information om missfall. Hoppet är det sista som dör, ja. Kanske är det därför jag envist strävar på och ändå har en gnutta hopp bland allt blod och alla klumpar.

Jag hamnade på en sida när jag nyss satt och sökte. Hon som hade skrivit in lät ungefär lika desperat som mig och hade en liknande grej att komma med.
"Tyvärr låter det som att du håller på att få ett missfall. Det är vanligt att ha mensvärk och blödningar när man har missfall. Ha det bra. /Expert och barnmorska"

Gaaahhhhh! Visst, ha det bra idiot.

När jag hämtade Prinsen idag sa föresten dagmamman till ett barn (på två år): "Ja Tove, din mamma har en bebis i magen. Du ska bli storasyster." Fan vad jag också vill!

Ännu en fråga (som jag hade tänkt dela ut till Linné men de har visst sommarstängt):
OM (Jag säger verkligen, verkligen OM) jag skulle vara gravid ännu, vilken vecka är det nu i så fall? Det var äggplock den 1/6, de odlades i fem dagar och jag fick tillbaka blastocysten 6/6. Jag menar, från vecka 6 kan man se om där finns något. Det är inte långt borta just nu att jag drar till gynakuten och bänkar mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Titta på en graviditetskalender och ange äggplocket som ägglossningsdag så får du fram vilken vecka du är i nu.

Åk in till gynakuten, det skulle jag gjort för länge sedan. Du kan säga att du har så ont att du måste få en undersökning.

Kramar

Maja Gräddnos sa...

Eländes elände vilken plåga gumman. Håller tummarna så hårt jag kan och tänker massa på dig!

zygoten sa...

Du anar inte hur mycket jag tänker på dig och det helvete i ovetskap du genomlever. Hoppas verkligen att du får ett bra besked imorgon från Dr L. /Kram z

Mary sa...

Jag håller med, åk till gynakuten. När jag hade blödningar efter insemination gjorde jag det, och de var väldigt bra, och jag fick göra vul i början av vecka 6 trots att man inte säkert kan se något då osv. Samma gynakut hade avfärdat mig rätt arrogant när jag fick missfall ett år tidigare. Den gången berättade jag inte att det fanns fertilitetsbehandlingar med i bilden. Vad jag vill säga med det är att om man berättar om IVF o dyl tror jag att även ganska dåliga vårdinstitutioner kan vara proffsiga och medkännande.

Du frågade tidigare om blödningarnas omfattning bland oss som blött under lyckade graviditeter. Mina blödningar var ungefär som dina, låter det som, men inte med klumpar. Men en kompis till mig hade blödningar motsvarande lite mindre än en mens kring vecka 7, och är nu i vecka 19 tror jag. Som du säkert har läst går det tydligen inte att lista ut av blödningarnas natur om det är missfall eller något helt harmlöst eller något mittemellan.
Kram

MochM sa...

Säger som övriga, åk in. Jag fick också VUL i vecka 6, i tidigaste laget med eftersom jag haft ett utomkveds tidigare fick jag ett. Och man såg.
Jag hoppas och hoppas och hoppas för er!

ylwa sa...

Jag tror fortfarande att du är gravid, det känns så i maggropen.

Vill du åka in och titta ska du inte tveka. Du behöver inte säga att du har ont, säg som det är, att du småblöder och är så orolig att du går sönder. Det finns faktiskt även personal på gynakuten som är förstående och fyllda av medkänsla även fast de sällan lyfts fram i ljuset. (och jag gissar att även de behöver stålsätta sig ibland..)

Men som sagt, i min maggrop känns det bra :) Släpper inte tummen för den sakens skull, det hålls stenhårt :)