fredag 5 juni 2009

En

Näerå. Det blir en och inget annat. Jag pratade med en sköterska tills hon inte orkade höra mer. Då kopplade hon mig till läkaren vi ska träffa imorgon. Han sa att han känner igen storyn, att de diskuterade det igår. Han sa också att om de sätter tillbaka två när det är stor risk för tvillingar kan de få en prick av socialstyrelsen och att en läkare inte kan lova att man får tillbaka två förrän insättningsdagen när man vet hur det ser ut. "Men han lovade två i måndags!" sa jag. "Det är tråkigt om du uppfattade det så" svarade han. När vi avslutade samtalet var jag tjurig i luren och började gråta efter att vi hade lagt på. Jag försökte torka tårarna innan jag gick ut från kuddrummet där jag återigen satt.

Så här sa jag i måndags: "Så du menar att vi får tillbaka två oavsett det blir på onsdag eller på lördag?"Då svarade Doktor O "Ja." Hur svårt är det att tolka? Går det att uppfatta på fler sätt? Både sambon och jag hörde det naturligtvis. Att andra får och inte vi menade han på att jag inte vet hela historien och att man inte räknar gångerna man har försökt utan risken för tvillingar. Tvillinggraviditeter verkar förresten vara det mest hemska och riskfyllda en människa kan bli drabbad av.

Men i morgon är det i alla fall dax och det blir spännande att se hur många som finns kvar. Jag kommer att tala om även då vart jag står och att jag anser att Doktor O har bemött oss fel. Men sedan måste jag nog släppa det hela ett tag under ruvningen.

4 kommentarer:

Paprika sa...

Tänker på dig idag.

Kram

Anonym sa...

Vad trist.

Jag tror visserligen att läkarna har rätt, ni kommer att lyckas den här gången, och det skulle blivit tvillingar.

Men när det är så viktigt för dig, och det är ert sista försök kunde ni fått tvillingar, det är ju inte hela världen.

Tänker på er!

Kram

Signora sa...

Tror också att du ska försöka släppa det under ruvningen och fokusera på er kommande graviditet och lillebror/lillasyster.

Men hade jag varit du hade jag också varit heligt förbannad, ledsen och upprörd. Tycker nog att du ska driva det en bit till "sedan" (om det fortfarande känns relevant då). Ni betalar privat antar jag? Och har inte betalat för det här försöket ännu? Då hade jag inte gjort det heller utan dirvit frågan vidare. Konsumentombudsmannen kanske kan vara intresserad av en sådan anmälan? Ingen aning. Men det kan nog vara skönt att få ut den aggressionen.
Jag förstår dig fullständigt ialla fall!!!

Fast nu ska ni först och främst göra et syskon!

Kram till dig!

Tudorienne sa...

Ja vad ska man göra? Som du säger, lika bra att släppa det. Jag hoppas stenhårt på finingen du fick! Sex till frysen är väl himla bra!